Povjerljivi dokumenti koji Messijeve suze čine bezvrijednim: Od Barcelone je tražio nemoguće
Foto - EPA

El Mundo objavio dokumente

Povjerljivi dokumenti koji Messijeve suze čine bezvrijednim: Od Barcelone je tražio nemoguće

Midhat Šljivak

Lionel Messi napustio je u ljeto 2021. godine ekipu Barcelone nakon što je gotovo kompletan život proveo u ovom klubu.

Messi i Barcelona nisu sklopili dogovor o nastavku saradnje i Messi je kao slobodan igrač u augustu 2021. godine potpisao za francuski PSG.

Argentinac je u suzama napustio Camp Nou. Plakao je kao kiša na odlasku tvrdeći da je činio sve kako bi ostao u klubu.

Međutim, Messi i njegov otac Jorge tražili su godinu dana ranije tražili previše od katalonskog velikana. Ljubavi tu nije bilo.

El Mundo je objavio povjerljive dokumente i mailove koje su razmjenjivali Jorge Messi i predstavnici Barcelone. Objavili su listu zahtjeva Lionela Messija i njegove porodice za ostanak u klubu.

"Neka im mačevi vise nad glavom", navodne su riječi Jorgea Messija koje je napisao u mailu svom advokatu preko kojeg su tražili novi trogodišnji ugovor uz brojne nevjerovatne uslove.

Oglasi

Od običnih stvari zatražen je privatni boks na Camp Nou za porodicu Messi, ali i porodicu Luisa Suareza s kojim je veliki prijatelj te avion za kompletnu porodicu za put u Argentinu tokom božićnih praznika.

Tražio je i bonus od 10 miliona eura samo za potpis i garanciju da će mu naknadno biti isplaćen sav novac kojeg se odrekne u korist kluba tokom teških dana uz tri posto interesa na sav novac. Plata mu je trebala iznositi kao i do tada 74.9 eura neto na godišnjem nivou.

Također, tražio je da mu se omogući odlazak iz kluba kada to god želi i to za simboličnu cifru od 10.000 eura. Tim bi bila ukinuta klauzula od 700 miliona eura za odlazak.

Pregovori o novom ugovoru između Messija i Barcelone počeli su 2020. godine. Vođeni su dosta dugo, izbila je i čuvena afera burofaks kada je zatražio i odlazak iz kluba godinu prije isteka ugovora vrijednog nešto više od 555 miliona eura potpisanog 2017. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je tada ostao u klubu, ali ni godinu dana kasnije klub mu nije mogao ispuniti želje i on se odlučio na odlazak te je sada član PSG-a.

Lionel Messi je u dresu katalonskog velikana odigrao 778 utakmica i postigao je 672 gola i u ovom klubu je postao jedan od najboljih igrača svih vremena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Zašto ne objavite koliko je klub zaradio na njemu od marketinga i raznih događanja,on je bio zvijezda kluba i što god da je tražio bi bilo samo kap u moru od onoga što bi klub na njemu zaradio i to je jedina istina,sve ostalo su fake news i opravdavanje nesposobne uprave.
4 8
ubnt
Ovi katalonci dijete svoje nebi branili koliko brane Mesija. Jeste donio Barceloni više nego za cijelog njenog postojanja. Ali je to naplatio preko milijardu eura. I tu ništa nije sporno. Prije njega Barca je bila klub prosjeka. Navijam za Real, ali Messi koliko god da je tražio, malo je. Napravio je od njih giganta.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi