Najgori zaštitar na svijetu: Pokušao zaustaviti čovjeka koji je jurio Messija, danas ga ismijavaju

Morat će mijenjati posao

Najgori zaštitar na svijetu: Pokušao zaustaviti čovjeka koji je jurio Messija, danas ga ismijavaju

Edmir Škorić

Nije ništa novo da Lionela Messija jure njegovi fanovi i žele da ga zagrle ili da se fotografišu s njim.

Tokom utakmice Maccabi - PSG prošle srijede u Ligi prvaka, jedan od navijača uletio je na teren i počeo da juri Messija, kako bi zagrlio svog idola.

Kada je nepoznati muškarac krenuo u akciju, zaštitar koji je stojao odmah uz ogradu koja razdvaja teren i tribinu, nije se najbolje snašao. Prvo je držao navijača za nogu, a kada mu se ovaj oteo i krenuo da bježi, gađao ga je cipelom.

Pojavio se i video ove pomalo komične situacije i postao je viralan, a različiti korisnici društvenih mreža brzo su zaštitara proglasili "najgorim u svom poslu na svijetu".

Navijač je uspio u svojoj želji, na centru je zgrabio Messija, ali ubrzo je završio na travi, pošto ga je nekolicina redara dohvatila i potom izvela s terena, dok je meč nakratko prekinut.

Srećom, u ovoj situaciji niko nije povrijeđen, ali organizatori utakmica u Izraelu moraju dobro razmisliti koga će staviti u službu zaštite.

U konačnici je utakmica dovedena do kraja, a Messi je u 37. minuti pogodio za poravnanje rezultata na 1:1, da bi Parižani slavili s 3:1 i tako s dvije pobjede iz dva kola na najbolji način otvorili lov na trofej u Ligi prvaka.

Podsjećanja radi, u prvom su kolu bili bolji od Juventusa sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

@bdremad @kbab.alhjoj #حيفا_فلسطين_عرب_48 السبع#القدس ♬ צליל מקורי - Emad

Zanimljivu situaciju s redarom imao je i Betis, koji je u nedjelju savladao Gironu s 2:1. Jedan od redara ili zaštitara, kako god hoćete, zabavljao je prisutnu publiku jer je plesao uz taktove muzičke numere koja je puštena na razglasu.

Smatrali su mnogi da bi mogao dobiti otkaz zbog neprimjerenog ponašanja na "radnom mjestu", ali čini se da se to nije dogodilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi