Messi nije igrao u Hong Kongu, a jest u Japanu: Kinezi našli način kako da smire bijesne navijače

Osjećaju se prevareno

Messi nije igrao u Hong Kongu, a jest u Japanu: Kinezi našli način kako da smire bijesne navijače

E. Čaušević

Inter Miami prethodnih sedmica imao je turneju po Aziji u sklopu priprema za novu sezonu američkog MLS-a. Zbog Lionela Messija svi su željeli da gledaju mečeve Intera, ali u Hong Kongu su bili žestoko razočarani što Argentinac nije igrao, te su organizatori morali da reaguju.

Inter je turneju po Aziji počeo u Saudijskoj Arabiji gdje su Messi i društvo igrali prijateljske utakmice protiv Al Hilala i Al Nassra, a zatim su otišli u Hong Kong.

U tom gradu ekipa Intera odigrala je utakmicu protiv ekipe Hong Konga sačinjenu od najboljih igrača lige koja se tamo igra. Stadion je bio pun, ali od oduševljenja sve je preraslo u bijes navijača kada su shvatili da Messi neće igrati.

Većina njih došla je na stadion da na sceni vidi upravo Argentinca, ali na kraju Messi uopšte nije ulazio u igru, te su iz Intera saopštili da je imao problema s povredom i da nisu željeli ništa rizikovati.

Međutim, tu ne bi bilo ništa sporno da samo nekoliko dana kasnije Messi nije igrao u Tokiju na meču Vissel Kobea i Intera. Taj detalj izazvao je dodatni bijes kineskih navijača koji su žestoko kritikovali Messija.

Oglasi

Čak su zatražili da se u Kini ukinu prenosi mečeva na kojima igra Messi, te da sve kompanije iz te zemlje raskinu sponzorske ugovore koje imaju s igračem Intera.

No, u sve to uključili su se organizatori utakmice koja se igrala u Hong Kongu kako bi koliko-toliko pokušali da smire situaciju.

Organizatori meča su se oglasili i navijačima poručili da će im vratiti 50% novca koji su dali za ulaznicu meča Hong Kong - Inter i da se svi jave kako bi dobili taj povrat sredstava.

Na taj način žele da smire razočarane navijače što Messi nije igrao na pomenutom susretu. Smatraju da je fer da pola novca zadrže jer su svi ostali do kraja i odgledali utamicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi