Zvijezda Intera leži na terenu i vrišti od bolova, iznijeli ga s terena, a sada strahuju od najgoreg

Prijateljski meč u Tokiju

Zvijezda Intera leži na terenu i vrišti od bolova, iznijeli ga s terena, a sada strahuju od najgoreg

Endin Čaušević

U Tokiju se trenutno igra prijateljska utakmica između Vissel Kobea i Intera iz Miamija, a prvo poluvrijeme obilježio je žestok prekršaj nad Sergijom Busquetsom koji nije mogao zbog povrede nastaviti meč.

Navijači na tribinama stadiona u Tokiju bili su itekako razočarani pred početak meča jer su vidjeli da Lionel Messi nije u početnom sastavu, a neki od njih su ljutito već napustili stadion i otišli kući.

Messi nije igrao ni prije nekoliko dana u Hong Kongu zbog lakše povrede, no njegovi fanovi u Japanu nadali su se da će danas biti na terenu od prve minute, ali se to nije desilo.

Međutim, Messi je pao u drugi plan zbog onoga što se desilo u 25. minuti utakmice kada je Sergio Busquets ostao da leži na terenu nakon žestokog prekršaja.

Loptu u posjedu imao igra Yuya Osako koji je krenuo u napad, te je Busquets pokušao da mu izbije loptu dok je prolazio pored njega.

Oglasi

No, igrač Intera nije uspio da zahvati loptu koju je Osako dodao saigraču, ali nakon toga žestoko je nagazio iskusnog španskog veznjaka koji je odmah počeo da vrišti od bolova i traži ljekarsku pomoć.

Na usporenom snimku moglo se vidjeti da je to bio zaista žestok prekršaj i da je nastradao zglob lijeve noge veznjaka Intera.

Busqzetsu se nekoliko minuta ukazivala pomoć na terenu, a potom je ljekarski tim jasno pokazao da nekadašnji igrač Barcelone ne može nastaviti utakmicu.

On je uz pomoć ljekara Intera izašao s terena, te je se zaputio ka svlačionici. Očekuje se da će Busquets ujutro da odradi detaljne preglede, ali u Interu već sada strahuju da je u pitanju teža povreda.

To bi za Inter pred start nove sezone bio žestok udarac jer je Busquets jedan od najvažnijih igrača ovog tima. Podsjećamo, nova sezona u MLS-u počinje za tek 15 dana i prema svemu sudeći Busquets će teško biti spreman za igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi