Postoji veliki optimizam za Messijev senzacionalan transfer

Inter Miami ga namjerava dovesti

Postoji veliki optimizam za Messijev senzacionalan transfer

Edmir Škorić

Legendarni bivši nogometaš David Beckham nada se spektakularnom transferu u Inter Miami. Slavni Englez želi u klub dovesti Lionela Messija.

Inter Miami je u noći sa utorka na srijedu odigrao prijateljski meč protiv Barcelone, te je izgubio sa visokih 6:0. Ova utakmica bila je zanimljiva i zbog činjenice da je iste večeri član Katalonaca postao Robert Lewandowsi, ali je Poljak s tribina odgledao pobjedu svoje nove momčadi.

Inter Miami je bio potpuno nemoćan protiv Barcelone, ali David Beckham želi da od ove MLS franžize stvori šampiona kontinenta. I predsjednik Inter Miamija Jorge Mas dijeli Beckhamove ambicije, te ne krije da je želja svima da dovedu Messija.

"David Beckham i ja nastojimo dovesti najbolje na svijetu u Miami, ne samo zbog projekta koji stvaramo. Želimo biti mjerilo za nogomet u Sjedinjenim Državama, a kada govorite o najboljim igračima na svijetu, Leo je očito pravi primjer", rekao je Mas, dodavši:

"Nadam se da će se steći uvjeti da bude ovdje, igra u SAD-u za Inter Miami. Težimo tome. Nemamo ništa zajamčeno, nema dogovora, ali ja sam vrlo optimistična osoba i nadam se da Leo Messi može biti dio našeg projekta u budućnosti", dodao je.

Messijev transfer ovog ljeta je isuviše nerealan pošto Argentinac ima ugovor s PSG-om do ljeta 2023. godine i u drugoj sezoni na Parku prinčeva ima mnogo veće ciljeve i ambicije u odnosu na prvu sezonu u kojoj je zabio samo 11 golova na 31 utakmici.

Za godinu dana će pak napuniti 36 godina i vrlo je izvjesno da će potražiti novi izazov. Igranje MLS -a za mnoge igrače koji su pri kraju karijere je atraktivna opcija.

Beckham je već dovodio velike zvijezde u svoj tim poput Gonzala Higuaina, DeAndrea Yedina, Blaisea Matuidija i Kierana Gibbsa.

Top Komentari

19211921
Gojak i Messi zajedno
3 0
zgembo.popuslic
I ja se nadam da cu zgu*iti Pamelu Anderson, tezim tome, nemam nista dogovoreno ali sam vrlo optimisticna osoba i nadam se tome u buducnosti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi