Montaža je čudo: Messijev "prvijenac" za Inter Miami gledalo preko pet miliona ljudi

Tek treba da debituje, ali...

Montaža je čudo: Messijev "prvijenac" za Inter Miami gledalo preko pet miliona ljudi

Edmir Škorić

Unatoč tome što će Lionel Messi svoju prvu utakmicu za Inter Miami odigrati tek krajem jula, na YouTubeu je već osvanuo montirani video s njegovim golom navodno iz prve utakmice u MLS-u.

Neki su bili u čudu kada su pronašli na YouTubeu pogodak Messija u dresu Inter Miamija i to u meču protiv Philadelphije (doduše u higlightsu se nalazi grb New York Red Bulla).

Video je napravljen montažom i uz pomoć umjetne inteligencije, ali neke je očigledno prevario. Zapravo, čak pet miliona korisnika je "nasjelo" pa je pregledalo spomenuti snimak.

U opisu videa stoji da se radi o šali, no pojedinci to nisu zapazili. I mora se priznati da je montaža urađena jako dobro i da djeluje dosta realno.

Saga oko Messija trajala je mjesecima. Bilo je govora o povratku u Barcelonu, imao je na stolu i bogatu ponudu Al Hilala iz Saudijske Arabije, no on je na kraju izabrao Inter Miami.

''Donio sam odluku da odem u Miami. Još nije sve dogovoreno, ostaju neke stvari, ali odlučio sam na taj korak. Ideja je bila ako ne vratim u Barcelonu, da ću napustiti Evropu, maknuti od reflektora velikih stadiona i posvetiti se porodici'', rekao je Messi kada je objavljeno da seli u SAD prije dvije sedmice.

Oglasi

Po mnogima najbolji nogometaš svih vremena tako će nakon skoro 24 godine napustiti Evropu. Na Stari kontinent stigao je 2000. godine kao dječak iz matičnog Newell'sa u Barcelonu i tu krenuo s pisanjem historije što ga je na kraju dovelo do rekorda koje je teško i nabrojati.

U Parizu je proveo dvije godine, no po isteku ugovora ovog ljeta odlučio je da ode, a rastanak nije bio baš najbolji, budući da su mu navijači PSG-a zviždali na nekim od posljednjih mečeva u Ligi 1.

Argentincu će se u Inter Miamiju pridružiti još neke zvijezde. Klub je u petak navečer objavio da je dogovoren prelazak još jednog bivšeg igrača Barcelone, Sergija Busquetsa, a očekuje se da im se pridruži i Jordi Alba.

Sada je Evropa ostala bez nekih od najboljih igrača posljednjih godina. Ronaldo je ranije otišao u Saudijsku Arabiju, zatim i Karim Benzema, a slijedi čitav jedan niz sjajnih i iskusnih igrača koji su napustili najjače evropske timove kako bi potpisali bogate ugovore u dalekim zemljama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi