Najskuplji Hrvat je ponižen, ali zbog druge scene se svi pitaju je li Messi vanzemaljac

Izabran je za igrača utakmice

Najskuplji Hrvat je ponižen, ali zbog druge scene se svi pitaju je li Messi vanzemaljac

Admin Čaušević

Lionel Messi je po ko zna koji put opravdao reputaciju najboljeg igrača svih vremena. Ovaj put je to uradio protiv Hrvatske u polufinalu kada je u visokom trijumfu Argentine bio strijelac i asistent. 

Argentina će igrati svoje šesto, a Messi drugo finale Svjetskog prvenstva. Gaučosi do sada nikad nisu izgubili polufinale. Sjajan niz je nastavljen protiv Hrvatske.

Najboljom partijom na turniru južnoamerička selekcija je očitala lekciju indisponiranim Vatrenim koji su na kraju i dobro prošli sa tri primljena gola.

Messi je tokom cijelog meča bio vrlo motivisan, iako se od samog početka susreta našao u problemu, barem je to pokazao jedan detalj.

🚨 MESSI SE TOCÓ EL ISQUIO VARIAS VECES Aunque no miró al banco en ningún momento, Lionel se tocó varias veces la parte trasera de la pierna izquierda y también elongó.

Posted by Diario Olé on Tuesday, December 13, 2022

Naime, kako je argentinski list Ole objavio Messi se već na početku utakmice uhvatio za butni mišić i pokazao je određenu dozu bolu.

Oglasi

Međutim, svjestan da mu je ovo posljednja prilika u život uda postane svjetski prvak kockao se ozbiljnom povredom i nije mu palo napamet da izađe.

Messija vrlo često nazivaju fudbalskim vanzemaljcem, a pokazala je to i ova scena jer je bez obzira na fizičke probleme u nastavku meča bio dominantan.

Najbolje je to na svojoj koži osjetio Joško Gvardiol kojeg je Messi u drugom poluvremenu ponizio svojim driblinzima.

Najskuplji Hrvat je tokom Mundijala poprimio epitet najboljeg štopera svijeta, ali dueli sa Messijem su pokazali da stvarno stanje stvari i nije baš tako kakvim se čini.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Messi je izgubio finale 2014. godine od Njemačke, sada će u finalu čekati boljeg iz duela Maroka i Francuske koji svoj duel igraju sutra.

Ukoliko bi u nedjelju u zrak podigao najvažniji trofej u svijetu fudbala onda će Messi bez sumnje biti najbolji fudbaler u historiji.

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj mali ne vrijedi ni 10 miliona,ko da vise od toga taj ce suze liti...kakvih crnih 100 miliona,pa toliko ne vrijede najbolji defanzivci danasnjice...
12 2
antikomunist
moja sucut ovom portalcicu "osmorke" i njihovim koalicionim partnerima
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije