To se nikada prije nije desilo: Večeras je sigurniji Messijev žuti karton nego gol?!

Čisti li Argentinac kartone?

To se nikada prije nije desilo: Večeras je sigurniji Messijev žuti karton nego gol?!

Edmir Škorić

Barcelona večeras igra protiv Real Sociedada i potrebna joj je pobjeda kako bi zadržala korak za vodećim Ateticom.

Real Madrid je jučer odradio svoj posao, slavo protiv Celte u Vigu i ostao u igri za titulu. Sada je pritisak na Barceloni, koju čeka daleko teži rival i to u San Sebastianu gdje se bodovi ne osvajaju baš lako.

Unatoč nekim bitnim izostancima u redovima domaćih, Barcelona neće baš lako do pobjede, a sva pažnja biće usmjerena na Lionela Messija.

Argentinac je taj koji najčešće trese mrežu protivnika, od njega se i večeras očekuje najviše, no zanimljivo da su kladionice uvjerenije večeras u njegov žuti karton nego gol.

Ne zato što je utakmica tog tipa, niti što je Messi temperamentni Argentinac, već isključivo zbog toga što mu nedostaje još jedan žuti karton da zaradi suspenziju. Tako bi pauzirao u duelu s Valladolidom 4. aprila (nakon reprezentativne stanke), te bi očistio kartone za duel s Real Madridom.

Međutim, za razliku od većine igrača Barcelone, Messi neće imati reprezentativne nastupe jer su odgođeni mečevi kvalifikacija u Južnoj Americi, pa bi to značilo da će Messi imati tri sedmice pauze između večerašnje i utakmice s Realom.

Kako god, vjeruju kladionice da će Messi dobiti žuti karton i da će na taj način propustiti Valladolid, a spremno dočekati veliki El Clasico.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje nam večeras da uživamo u spektaklu od 21 sat i da vidimo šta će biti odluka stručnog štaba Barcelone i samog Messija.

Detaljnu ponudu za večerašnjni meč Sociedad - Barcelona pogledajte samo na sajtu MOZZART kladionice!

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi