Izjava Mbappea pred finale Mundijala nema veze s logikom
Mbappe nije baš razmišljao kada je davao ovu izjavu.

Šta li on prati

Izjava Mbappea pred finale Mundijala nema veze s logikom

Eldar Ganibegović

Sutra će Francuska po drugi put u nizu igrati finale Svjetskog prvenstva i ponovo će glavna uzdanica biti Kylian Mbappe koji je pred ovu utakmicu dao izjavu koja nema baš mnogo dodirnih tačaka s logikom.

Svjetsko prvenstvo u Kataru došlo je do samog kraja i sutra se spušta zavjesa na vjerovatno najbolje organizovan Mundijal u historiji.

Danas se igra utakmica za treće mjesto između Maroka i Hrvatske, dok će sutra finale igrati Argentina i Francuska.

Tako će Francuzi imati šansu da odbrane titulu osvojenu prije četiri godine u Rusiji kada su u finalu s 4:2 savladali Hrvatsku, a glavna uzdanica biti će im Kylian Mbappe.

Uoči ove utakmice pomalo nevjerovatnu izjavu dao je upravo on u kojoj je uporedi evropski i južnoamerički fudbal.

"Prednost koju imamo ovdje u Evropi je što igramo mnogo mečeva u vrlo visokom ritmu. Kad stignemo na Svjetsko prvenstvo, spremni smo.

Oglasi

Argentina i Brazil nemaju tako nešto. U Južnoj Americi fudbal nije toliko napredan kao u Evropi i zato su posljednja Svjetska prvenstva osvajali Evropljani", kazao je Mbappe.

Izjava definitivno ima uporište, kada bi se radilo o klubovima. Ali, što se tiče reprezentacija, Mbappe je zaboravio da velika većina igrača južnoameričkih selekcija, a naročito Argentine i Brazila, igra u najjačim evropskim klubovima, pa stoga njegova teorija pada u vodu.

Sutra će na suprotnoj strani imati svog saigrača iz PSG-a Lionela Messija koji po prvi put želi da osvoji Svjetsko prvenstvo i posljednji put ima šansu za to.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bit će to i bitka njih dvojice za mjesto prvog strijelca turnira, s obzirom na to da su obojica do sada pogađali po pet puta.

Utakmica između Galskih Pijetlova i Gaučosa na rasporedu je sutra od 16 sati. 

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
pa dobro je i rekao, upravo te reprenzetacije,koje imaju puno igraca sto igraju za evropske timove,igraju dobro,znaci opet se svodi na evopu,ali tesko da vi to kontate.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi