Šok u Kataloniji: Izabran najbolji igrač Barcelone ikad, Messi tek na drugom mjestu!
U izboru navijača, Lionel Messi je tek drugi najbolji igrač u historiji Barcelone.

Neočekivani rezultati

Šok u Kataloniji: Izabran najbolji igrač Barcelone ikad, Messi tek na drugom mjestu!

E. Ganibegović

Lionel Messi obilježio je eru fudbala i Barcelone kao kluba. Mnogi ga smatraju najboljim fudbalerom u historiji, no u anketi navijača nije najbolji ni u historiji Barcelone.

Sprovedena je anketa u kojoj su učesnici birali najbolje igrače u historiji Barcelone. Iako su mnogi očekivali Messija na prvom mjestu, to se dogodilo nije.

Naime, navijači su kao najboljeg u historiji Barcelone izabrali Messijevog sunarodnjaka Diega Armanda Maradonu.

On je dres Blaugrane nosio samo dvije godine, od 1982. godine do 1984., no i to je bilo dovoljno da bude bolji od Messija po mišljenju većine navijača.

S Barcelonom je Maradona osvojio španski kup, superkup i liga kup, te definitivno nije napravio ni blizu ono što je Lionel Messi.

Ovakvo glasanje navijača mnogi tumače i kao revolt što je prošle godine napustio Barcelonu i potpisao za PSG.

Oglasi

Podsjetimo, zbog loše financijske situacije Barcelona nije mogla da mu produži ugovor i on je kao slobodan igrač otišao u Pariz.

Messi je osvojio 35 trofeja između 2005. i 2021. godine i dok je igrao u Barceloni osvojio je šest Zlatnih lopti.

Lionel Messi je sakupio 703 utakmice i 916 golova, a Maradona je imao 58 utakmica, 38 golova i 18 asistencija.

Dakle, nevjerovatno je da igrač s 58 utakmica bude izabran za najboljeg u historiji, ali tako su rekli navijači Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koliko je Messi važan za Barcelonu, dovoljno govori i podatak da je Barcelona nakon njegovog odlaska drugi put zaigrala u Evropskoj ligi, što se nije događalo za vrijeme dok je on bio u klubu.

Na kraju sezone Messiju ističe ugovor s PSG-om i povezuje se s povratkom u Barcelonu, no i on sam je rekao da će o svojoj sudbini odlučivati tek nakon Svjetskog prvenstva. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bhodzic
Haha Lesi za 20 godina uradio manje od velikana Maradone!
4 5
axel42
Pa normalno da je tako! Kad nije ovdje najbolji, kako će biti najbolji na svijetu?? Barcini navijači su prava misterija. Uvjek umišljeni i arogantni!!
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi