Luis Suarez na prekretnici: Najavljivao se kraj karijere, ali jedan poziv mijenja sve

Urugvajac će imati šta da pokaže

Luis Suarez na prekretnici: Najavljivao se kraj karijere, ali jedan poziv mijenja sve

S. Mlaćo

Iako se špekulisalo da će zbog teške povrede završiti karijeru, sjajni urugvajski napadač Luis Suarez pred novim je izazovom.

Naime, Suarez će prema svemu sudeći pojačati Inter Miami koji je prije par dana ozvaničio veliki transfer i potpis Lionela Messija.

Messi slaže malu Barcelonu u Interu, a priča se i o dolasku Jordija Albe.

Naredna meta je upravo Suarez. Suarez je posljednji angažman imao u brazilskom Gremiju odakle je stigao iz urugvajskog Nacionala.

Prvi čovjek Gremija Alberto Guerra ranije je kazao da je Suarez dostigao svoj limit.

"Luis Suarez je dostigao svoj limit, samo da može igrati fudbal već neko vrijeme svakog dana sebi daje injekcije i ide na posebne tretmane zbog užasnih bolova koje ima u koljenu. Ti bolovi ne prolaze i konstantni su. Situacija je baš ozbiljna i svjesni smo da bi mogli ostati bez Suareza", rekao je Guerra.

Oglasi

Suarez je od dolaska u Gremio izrastao u prvu zvijezdu ove ekipe, a na 25 mečeva u dosadašnjem dijelu sezone iskusni Urugvajac uspio je da postigne već 11 golova i uz to dodao je još osam asistencija.

Ovaj 36-godišnjak ostavio je nevjerovatan trag u svijetu fudbala, a najbolje dane karijere proveo je igrajući za Liverpool, Barcelonu i Atletico Madrid.

Šta će sada odlučiti i da li ima snage za još jedan povratak, ostaje da se vidi.

Kada je Messi u pitanju, on će u petak upisati prvi nastup za Inter Miami u duelu protiv meksičkog Cruz Azula, a karte za ovaj meč koji se igra u Fort Lauderdaleu dostižu nerealne cifre, te idu i do 110.000 dolara.

Navijači Intera doslovno su poludjeli zbog dolaska Messija. Čine sve kako bi vidjeli na djelu, pa su pojedinci odlučili dati i nestvarnih 110.000 dolara kako bi prisustvovali debiju 36-godišnjeg Argentinca.

Oglasi

Prosječna cijena ulaznice za ovaj meč kreće se do nevjerovatnih 487 dolara, no ima dovoljno ludih koji su izdvojili 110.000 dolara kako bi gledali jedan fudbalski meč.

Za ovu cifru prosječan Amerikanac radi pune dvije godine, a kupac skupocjene ulazne umjesto nje je mogao dobiti dosta toga drugog, no odlučio se gledati Lionela Messija.

Treba svakako napomenuti da će u ovom duelu za Inter debitovati i još jedno poznato lice i legenda Barcelone Sergio Busquets, koji je također potpisao za tim iz Miamija.

Protekle dvije godine Messi je nastupao u PSG-u. Odbio je mogućnost da nastavi saradnju, posebno nakon scena u kojima su mu navijači zviždali.

U dresu francuskog šampiona odigrao je 75 utakmica uz učinak od 32 gola i 35 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi