Messiju i Busquetsu se pridružila još jedna velika zvijezda, čekaju se još Luis Suarez i Iniesta

Inter Miami dovodi "pola Barcelone"

Messiju i Busquetsu se pridružila još jedna velika zvijezda, čekaju se još Luis Suarez i Iniesta

Edmir Škorić

Iskusni španski nogometaš Jordi Alba (34) novi je igrač Inter Miamija.

Iskusni bek je za Barcelonu odigrao 459 utakmica i osvojio šest ligaških titula, te jednom Ligu prvaka. Sada je kao slobodan igrač dogovorio prelazak u MLS ekipu u kojoj su već predstavljeni njegovi bivši saigrači i prijatelji Lionel Messi i Sergio Busquets.

"Jordi Alba će potpisati danas", rekao je jedan od vlasnika kluba iz Miamija Jorge Mas nakon treninga momčadi na Floridi.

Blizu prelaska u Inter Miami na čijem čelu je David Beckham je i Luis Suarez, još jedan od igrača koji su nastupali za Barcelonu, a spominje se i veteran Andres Iniesta, koji je napustio japanski Vissel Kobe.

Inter Miami pravi zaista paklenu ekipu i bit će sasvim sigurno jedan od glavnih favorita za osvajanje MLS-a, koji je na neki način uzvratio Saudijcima koji su proteklih mjeseci doveli brojne vrhunske igrače iz Evrope.

Oglasi

Unatoč svemu, Cristiano Ronaldo, koji igra za Al Nassr više od pola godine, vjeruje da je liga Saudijske Arabije jača od MLS-a, ali i od nekih evropskih liga.

"Meni je 38 godina, ali i evropski fudbal je izgubio dosta na kvaliteti. Jedino što vrijedi je Premier liga. Oni su daleko ispred drugih. Također, saudijsko prvenstvo je bolje od MLS-a. Rekao sam da će liga biti među Top 5 na svijetu za tri godine i ne dijelim mišljenje da ovdje dolaze samo isluženi igrači. Jota i Ruben Neves nisu stari."

Potom je izgovorio riječi za koje mnogi smatraju da su poprilično bahate.

"Sto posto sam siguran da se ne vraćam u Evropu. Ja sam svima otvorio vrata Saudijske Arabije i sada svi dolaze ovdje. Kritikovali su me što sam došao ovdje i šta je sad? Ogroman broj vrhunskih igrača je došlo i doći će ih još. Odluka da dođem ovdje je bila krucijalna da i drugi dođu. To su činjenice. Kada sam došao u Juventus, Serie A je bila mrtva, a potom je oživljela. Gdje god da dođem poveća se interes", riječi su portugalske zvijezde.

S 38 godina na leđima Ronaldo želi još da se dokazuje. Drago mu je što primjer drugima.

"Uvijek se moram dokazivati. Kad čovjek nema šta dokazuje to je znak da je mrtav. Dokaz je to što sam postavio primjer dugovječnosti. Imam 38 i po godina i još uvijek radim veoma interesante stvari", rekao je CR.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti