Nije varka: Messijev slobodnjak protiv Lyona izgleda nerealno

Kao na video igri

Nije varka: Messijev slobodnjak protiv Lyona izgleda nerealno

Admin Čaušević

Lionel Messi je bio strijelac jedinog gola za PSG u gostujućoj pobjedi nad Lyonom.

Messi je tako nastavio sjajan start nove sezone. Do sada je na učinku od šet golova i osam asistencija u svim takmičenjima te definitivno podsjeća na najbolje dane.

Parižani su tako stigli do već sedmog ligaškog trijumfa u sezoni te su na prvu reprezentativnu pauzu otišli sa prvog mjesta što je bilo i sasvim očekivano pošto su superiorni u odnosu na sve svoje rivale. 

Ipak, sa meča protiv Lyona nije toliku pažnju privukao njegov gol već snimak slobodnog udarca koji izgleda nerealno.

Kada se Argentinac pripremao da izvede slobodan udarac jedna od kamera na stadionu je sve snimila iz unikatnog ugla.

Gledatelji su dobili mogućnost da slobodan udarac vide iz praktično Messijeve perspektive, baš kao što je to slučaj na video igri FIFA.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Vaalou69/status/1571623373834260482[/twitter]

Messi je pogodio prečku, ali su gledatelji ostali oduševljeni snimkom koji je ubrzo postao viralan te je izazvao lavine pozitivnih komentara.

Na otkup TV prava se troši ogroman novac, pa i nije iznenađenje zašto realizatori prijenosa nastoje da gledateljima ispred televizora nastoje da omoguće što bolji ugođaj.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Posljednjih godina uvedeno je niz inovacija zahvaljujući super naprednim kamerama pa se tokom prijenosa nekih mečeva iz Liga petice može steći dojam da se nalazite na tribinama.

Inače, PSG je prošle sezone u francuskoj od TV prava zaradio 60 miliona eura što je daleko manje nego u Engleskoj gdje je Manchester City kao prvak dobio preko 150 miliona eura. Norwich koji je ispao iz lige je inkasirao čak 100 miliona eura za prošlu sezonu.

Top Komentari

King_Kenny
...to ti je EPL...Norwich ispao,a od tv prava dobio skoro duplo vise od PSG-a punog zvijezda koji je osvojio titulu...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi