Iz PSG-a otkrili bizaran razlog zašto su ljetos odustali od dovođenja Dembelea

Francuz ostao u Barceloni

Iz PSG-a otkrili bizaran razlog zašto su ljetos odustali od dovođenja Dembelea

E. Čaušević

Ousmane Dembele ljetos je bio u centru pažnje nakon što je prvo napustio Barcelonu, a nekoliko sedmica kasnije potpisao je novi ugovor.

Saga oko Dembelea trajala je mjesecima, a Francuz je početkom godine čak bio na izlaznim vratima kluba koji je htio da ga proda nakon što je on odbijao da produži svoj ugovor.

Na kraju je čak nekoliko mečeva gledao s tribina, ali ga je potom Xavi vratio u sastav i pored negodovanja čelnika kluba i tu se sve preokrenulo.

Dembele je počeo pružati fantastične partije i bio je najbolji igrač Barcelone u drugom dijelu prošle sezone. S Xavijem ima odličan odnos i na iznenađenje mnogih na kraju je produžio ugovor.

Francuski reprezentativac je nekoliko sedmica bio bez kluba kada mu je istekao ugovor, ali je na kraju uspio da postigne dogovor s Barcelonom i potpiše novi dvogodišnji ugovor.

Jasno je da Dembele nije dobio ni blizu novca koliko je očekivao i zbog toga je bilo čudno da je odbio odlazak u PSG. Njegov agent Moussa Sissoko je insistirao da ide u Pariz jer su im nudili ogroman novac, ali se to nije desilo.

Oglasi

Dembele i ove sezone igra u fantastičnoj formi i svojim igrama izborio se za povratak u reprezentaciju Francuske.

Mediji u Francuskoj pišu da su Parižani napravili veliki grešku što su ljetos odustali od dovođenja Dembelea iako su već nekoliko mjeseci imali s njim sve dogovoreno, ali je na kraju došlo do preokreta.

Na tu temu oglasio se i sportski direktor PSG-a, Luis Campos, koji je pokušao objasniti zašto ovaj klub nije doveo Dembelea, te zbog čega su se u posljednji trenutak predomislili.

"Nismo željeli dovesti Ousmanea Dembelea jer njegov stil igre ne odgovara našem. On je krilni fudbaler i nismo ga imali u planovima za budućnost našeg kluba", rekao je Ocampos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, mnogi su se samo nasmijali na takvo objašnjenje Ocamposa jer je jasno da se i u PSG-u kaju što su propustili nevjerovatnu priliku da dobiju takvo pojačanje i to besplatno.

Dembele je u dosadašnjem dijelu sezone za Barcelonu upisao osam nastupa, te je zabio dva gola i dodao četiri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi