U januaru idu po Messija: Pogledajte kako bi mogao izgledati Manchester City

Ne odustaju od Argentinca

U januaru idu po Messija: Pogledajte kako bi mogao izgledati Manchester City

Endin Čaušević

Lionel Messi je ljetos šokirao fudbalski svijet kada je zatražio raskid ugovora s Barcelonom.

Messi je htio da napusti klub nakon debakla u Ligi prvaka, ali i zbog lošeg odnosa s upravom Barcelone. No, oni mu to nisu dopustili, te je na kraju ostao u ekipi jer niko nije mogao da aktivira otkupnu klauzulu od čak 700 miliona eura.

Argentinac se najviše povezivao s prelaskom u Manchester City jer mnogi vjeruju da želi ponovo da radi s Pepom Guardiolom. Iako je ostao u Barceloni mnogi strahuju da je to samo privremeno i da se Messi nije predomislio oko odlaska.

Engleski mediji danas su objavili da će City već u januaru pokušati dovesti Messija iako će na ljeto biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor. Oni očito ne žele čekati da se on predomisli i produži ugovor s Barcom, te će u januaru poslati ponudu za njega.

City ide i na to što je Barcelona u finansijskoj krizi i svaka prodaja igrača će im itekako dobro doći. Katalonci imaju dug od čak 600 miliona eura, a prodajom Messija bi ga sigurno barem malo smanjili.

The Sun već piše o tome kako bi Manchester City mogao izgledati u drugom diojelu sezone ukoliko dovedu Messija, te su objavili nekoliko zanimljivih formacija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Jel to Messi Bog ... nogomet igraju 11 igraca a ne samo jedan.Ajd cao
2 3
nitko
SLAŽEM SE *u potpunosti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi