Zašto Manchester City, a ne Barcelona? Mundo Deportivo naveo najkonkretnije moguće razloge

Lionel Messi spreman da seli?

Zašto Manchester City, a ne Barcelona? Mundo Deportivo naveo najkonkretnije moguće razloge

Edmir Škorić

Najbolji igrač i kapiten Barcelone, Lionel Messi, ušao je u završnicu ugovora s klubom u kojem je proveo cijelu karijeru.

Messijev odlazak iz Barcelone bio je nezamisliv do prije godinu dana, no onda se sve promijenilo. Argentincu je prekipjelo zbog nestabilne situacije u klubu, prouzrokovane lošim odlukama s vrha, pa je zatražio raskid saradnje.

Ljetos mu nije dopušteno da ode, a zbog važećeg ugovora do ljeta 2021. godine, bio je prisiljen da ostane. Sada niko ne zna da li će u međuvremenu Messi postignuti dogovor s nekim drugim timom i da li će na kraju sezone zaista otići.

Evidentan je strah u Kataloniji da će to da se desi i mnogi stručnjaci smatraju da je Messijev odlazak kao slobodnog igrača izvjestan i da je to trenutno realnije od novog ugovora s Barcelonom.

Mundo Deportivo je pronašao više razloga zbog kojih će Messi na kraju otići i to u Manchester City.

Jedan od ključnih razloga eventualnog Messijevog odlaska leži u prostoj činjenici da Barcelona pogođena velikom krizom neće imati snage da formira dovoljno dobar tim koji će se boriti za prvaka Evrope, a igraču kaliba kakav je Messi to jednostavno ne odgovara i ne može da prihvati činjenicu da će doživljavati blamaže kao onu protiv Bayerna prošle sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Razlog što bi Messi odbrao City, pored toga što može da ispuni sve njegove zahtjeve, je i Pep Guardiola, njegov "nogometni otac" i neko s kim je Messi osvajao najveće trofeje i bivao najbolji igrač svijeta godinama u nizu. Od 2009. do 2012. godine Messi i Pep su zajedno osvojili dva naslova prvaka Evrope i tri La Lige, a Argentinac četiri zlatne lopte.

Još jedan razlog koji ide u prilog Cityju je taj što engleski klub ima franšizu u MLS-u, a Messi ne krije da bi jednog dana kada sve prođe volio da ode u SAD. Građani mogu da mu ponude i petogodišnji ugovor vrijedan 250 miliona eura uz bonuse. U tom bi projektu Messi tri godine bio u Cityju, a dvije u New Yorku, klubu koji također pripada bogatim vlasnicima Cityja i grupaciji iz Abu Dhabija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi