Messi: Za mene možete reći da sam fudbalski Manu

Fudbaler PSG-a

Messi: Za mene možete reći da sam fudbalski Manu

Eldar Ganibegović

Slavni argentinski košarkaš Manu Ginobili primio je dobrodošlicu u NBA Kuću slavnih, a trenutak je obilježio Leo Messi neobičnom porukom.

Ginobiliju, četverostrukom prvaku NBA lige sa San Antonio Spursima, pristigle su brojne čestitke, a jedna od njih je i od njegovog sunarodnjaka.

"Ispunjava me ponosom čuti novinara kako kaže da je Manu neka vrsta Messija košarke. Zapravo, trebao bi reći da sam ja neka vrsta Manua fudbala", bila je Messijeva izjava koju su prenijeli ljudi iz San Antonio Spursa.

Ginobili je također sudjelovao u odavanju priznanja Diegu Armandu Maradoni, koji je preminuo 2020. godine, sa samo 60 godina. El Pibe D'oro je izjavio da je Ginobili poput Messija i Ronalda u fudbalu, totalni fenomen.

Argentinac se smatra jednim od velikana San Antonio Spursa, a zajedno s Tonyjem Parkerom i Timom Duncanom činio je takozvanu "Veliku trojku", s Greggom Popovichem na klupi.

Četiri godine nakon službenog penzionisanja, Argentinac će dijeliti takvo svjetsko priznanje s drugim velikim imenima kao što su Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar i Magic Johnson. U više od 15 godina koliko je igrao u NBA, Ginobili je dva puta bio izabran u All-Star.

Uz Ginobilija, u Kuću slavnih NBA lige ušli su i Tim Hardaway, George Karl, Bob Huggins, Hugh Evans, Swin, Lindsay, Marianne Stanley, Lou Hudson, Larry Costello, Del Harris, Theresa Shank-Grentz i Radivoj Korać.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ništa nisam očekivao od NBA lige, nikad je nisam spominjao i nisam ni znao gdje je San Antonio", rekao je Ginobili, između ostalog, na svom govoru.

Manu je završio svoj govor zahvalivši brojnim ljudima koji su mu u njegovoj karijeri omogućili da dosegne vrh sporta, uz posebnu posvetu svojoj porodici. 

Top Komentari

PodvarakANeKupus
HAHAHAHAHAHAHAHA Hernan Crespo pa 100 mjesta prazno pa tek ti
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti