Jedan je bahat, a drugi pravi gospodin: Messijeva reakcija nakon što mu je Mbappe spriječio čist gol

Pokazao mu kako se to radi

Jedan je bahat, a drugi pravi gospodin: Messijeva reakcija nakon što mu je Mbappe spriječio čist gol

E. Čaušević

PSG je sinoć pred svojim navijačima pobijedio ekipu Bresta s minimalnih 1:0.

Navijači su na Parku Prinčeva očekivali laganu pobjedu svoje ekipe i novo briljantno izdanje svojih napadača, ali na kraju je PSG teže od očekivanog uspio da upiše nova tri boda.

Odlučujući trenutak ove utakmice desio se u 30. minuti kada je Lionel Messi odlično asistirao za Neymara koji sjajno prima loptu i matira golmana Bresta za 1:0.

Gosti su pružili zaista odličan otpor i sredinom drugog poluvremena su čak mogli do izjednačenja kada je sudija svirao penal, ali je Donnarumma na kraju odbranio udarac Slimanija.

No, detalj koji je obilježio meč desio se u 20. minuti, a u centru pažnje bili su Lionel Messi i Kylian Mbappe.

Messi je nakon jedne akcije s desetak metara šutirao i lopta je išla u gol Bresta, ali ju je potom zakačio Kylian Mbappe, te je na kraju otišla pored gola.

Oglasi

Da nije bilo Mbappea to bi sigurno bio čist pogodak za Parižane, ali je na ovaj način francuski napadač spasio protivnika, ali je i "ukrao" gol Messiju.

Mbappe je prethodnih sedmica na velikom udaru javnosti zbog svog bahatog ponašanja koje je za mnoge neprihvatljivo, a ova situacija sigurno mu neće pomoći da se sve te strasti smire.

Francuski mediji navode da je Messi u ovoj situaciji pokazao Mbappeu kako se jedan fudbalski gospodin treba ponašati, te da mora učiti od boljih i iskusnijih igrača kako se to radi.

Naime, nakon što je Messi vidio da je Mbappe spriječio njegov gol pogledao ga je, ali se potom samo nasmijao iako mu sigurno nije bilo drago što lopta nije završila u golu protivničkog tima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

No, Messi je to vješto sakrio i samo se nasmijao, te je pokazao Mbappeu da svoje osjećaje nekada mora da sakrije i ponaša se kao gospodin kako bi izbjegao sve te silne kritike koje je dobio prethodnih sedmica.

[twitter]https://twitter.com/the_ehsanulhaq/status/1568622679804215296[/twitter]

Top Komentari

Melo15
Kakav clanak… mali jeste bezborazan ali ne kontam kako je ovdje mogao izbjeci ovaj udarac..-.-’
5 0
SEJFUDIBIKODZE
pa kako vas nije stid napisat ovako nesto,jos momak pokuso da se skloni
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi