Bahati Mbappe ponovo na udaru javnosti: Ovaj put spriječio je čist pogodak Lionela Messija

Nije imao namjeru, ali...

Bahati Mbappe ponovo na udaru javnosti: Ovaj put spriječio je čist pogodak Lionela Messija

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a jučer su na svom terenu s minimalnih 1:0 pobijedili Brest u meču 7. kola Ligue 1.

PSG je u meču protiv Bresta bio veliki favorit i mnogi su očekivali reviju golova na Parku Prinčeva, ali na kraju je domaći tim uspio tek jednom da zatrese mrežu gostiju.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 30. minuti meča kada je Neymar sjajno pogodio nakon nove asistencije Lionela Messija.

Međutim, Brest je u 71. minuti mogao da šokira domaće i dođe do izjednačenja jer su imali penal, ali je na kraju Donnarumma fantastično odbranio udarac Islama Slimanija.

No, PSG je zaista jučer propustio nekoliko velikih prilika, a ponovo se u centru udara kritika našao Kylian Mbappe.

Mbappeu ove sezone nikako ne ide jer je iz dana u dan u centru pažnje zbog svog bahatog ponašanja, a i jučer je mladi francuski napadač dobio kritike nakon što je spriječio siguran pogodak svog tima.

Oglasi

Naime, sporna situacija desila se u 20. minuti utakmice kada je u prilici bio Messi i svi su vidjeli već loptu u mreži Bresta, ali je na kraju Mbappe spasio goste.

Messi je odlični primio loptu na prsa i šutirao, ali na putu do gola ona je zakačila Mbappea i otišla je pored gola Bresta.

Navijači na Parku Prinčeva nisu mogli da vjeruju da to nije bio gol, ali jasno je da Mbappe nije mogao baš tako brzo da reaguje jer je lopta išla u njega. Ova situacija pokazala je da je Mbappe baš peh ove sezone, te da mu se dešavaju zaista čudne stvari zbog čega je često na meti kritika.

[twitter]https://twitter.com/the_ehsanulhaq/status/1568622679804215296[/twitter]

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sve je počelo svađom s Neymarom oko toga ko će izvesti penal, ali potom se nastavio niz bahatih poteza najplaćenijeg igrača PSG-a.

Ipak, za jučerašnji potez kada je spriječio Messija se ne može reći da je to namjerno uradio iako mediji u Argentini to pokušavaju tako predstaviti, ali je jasno da Mbappe nije imao namjeru da spriječi gol svog saigrača.

Top Komentari

Hordas_00
Jeste više dosadni sa ovim bahatim embappe, **** vas više I on i ovi naslovi novinaru glupi
6 0
Gvardijan
Mozda je covjek bahat ali u ovom slucaju nema ama bas nikakve bahatosti.Jednostavno ga lopta koja je bila brza pogodila i nije uspio da se skloni.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi