Argentincima je na drugom mjestu: Messi ima šansu da obori dva Maradonina rekorda na Mundijalu!
Mnogi Argentinci još uvijek smatraju Maradonu većim od Messija, a Leo sada ima šansu da to promijeni.

Uz to i trofej, definitivno bi postao najveći i u svojoj zemlji

Argentincima je na drugom mjestu: Messi ima šansu da obori dva Maradonina rekorda na Mundijalu!

E. Ganibegović

Lionel Messi ima zacementirano mjesto u historiji fudbala, ali u Argentini još uvijek vlada mišljenje kako je Diego Maradona veći od njega. Fudbaler PSG-a ima šansu da to promijeni na Mundijalu u Kataru.

Navijači Argentine, barem većina njih, mišljenja je da Lionel Messi mora osvojiti Mundijal s Argentinom kako bi dostigao razinu Diega Maradone.

Osim toga što će za Messija u Kataru biti posljednji pokušaj da se popne na krov svijeta s Argentinom, jurit će i dva rekorda upravo pokojnog Diega.

Naime, Lionel Messi juri rekord Maradone kada je u pitanju broj nastupa na Svjetskom prvenstvu za Argentinu.

Legendarni Maradona ima 21, a Messi 19, što znači da će rekord pasti već u grupnoj fazi, ukoliko Messi upiše barem po minut na svakoj od te tri utakmice, u što naravno niko ne sumnja, ako ne dođe do povrede ili suspenzije.

Također, Maradona drži i rekord Argentine po broju asistencija na Svjetskim prvenstvima, ima ih ukupno osam, uključujući i pet iz 1986. godine kada su Gaučosi postali svjetski prvaci.

Oglasi

Lionel Messi je trenutno na brojci od pet, odnosno trebaju mu još četiri asistencije da skine i ovaj rekord.

Ono što je dobro za njega jeste da na Mundijal dolazi u sjajnoj formi kada su asistencije u pitanju, s obzirom na to da je ove sezone u PSG-u podijelio 14 asistencija na 19 mečeva, a dodao je i 12 golova.

Danas je Argentina odradila generalku pred Svjetsko prvenstvo i deklasirala UAE, a zablistao je i Messi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Argentinci se nalaze u grupi B zajedno s reprezentacijama Poljske, Meksika i Saudijske Arabije i favoriti su za prvo mjesto u toj grupi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi