Djeca gledaju i ne vjeruju koga vide: Samo jedan čovjeku u modernom fudbalu može biti ovako dočekan

Simpatične scene sa meča Lige prvaka

Djeca gledaju i ne vjeruju koga vide: Samo jedan čovjeku u modernom fudbalu može biti ovako dočekan

A. Čaušević

Svaki dječak ili djevojčica koje prate fudbal imaju svog sporstkog uzora, a rijetkim se ukaže prilika da ga sretnu ili se s njim pozdrave.

Imati 257 miliona pratitelja na Instagramu je sve osim slučajno. Na osnovu tog podatka dovoljno je reći da se radi o osobi koja je globalno poznato i na ulici bi je prepoznao bilo ko. Govorimo o Lionelu Messiju.

Do sada je viđen veliki broj raznih reakcija kad bi neke osobe srele čarobnjaka iz Rosarija, ali ono što je Argentinac doživio na meču protiv Maccabija iz Haife će sigurno dugo pamtiti.

Messi je poštovan i cijenjen gdje se god pojavi, poznat po odličnoj interakciji sa svojin fanovima i nikad se ne dvoumi na upit da li dati autogram ili napraviti zajedničku fotografiju.

Ako na sve to dodamo i njegove nevjerovatne fudbalske vještine ne čudi zašto Messi ima milione fanova širom svijeta. Upravo iz toga razloga se može reći da ono što je Argentinac doživio protiv Maccabija može samo on i niko više u modernom fudbalu.

Oglasi

Naime, kada su igrači PSG-a izlazili na tren maskote su stajale te u nevjerici gledale kako im se Messi približava i njihova reakcija je bila zaista za divljenja.

U tom trenutku zanimao ih je samo Messi, dok su druge zvijezde poput Sergija Ramosa, Marca Verrattija bile u potpuno drugom planu.

Neki od dječaka su mu poslali poljupce, dok mu je jedna djevojčica potrčala u zagrljaj. Messi je to naravno sve prihvatio sa oduševljenjem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Messiju je to naravno bila sitnica, dok je maskotama značilo sve na svijetu. Po njihovim reakcijam bilo je vidljivo da njihovoj sreći nije bilo kraja.

Inače, PSG je gostovanje u Izraelu riješio u svoju korist sa 1:3. Domaći Maccabi je prvi stigao do vodstva, da bi nakon toga Messi, Neymar i Mbappe Parižanima donijeli puni plijen.

Top Komentari

axel42
Veoma popularan Messi kod *****a! Što li??
1 3
Ecosport
Tako se u Boga gleda
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti