Xavi našao bizarno opravdanje, trener Getafea ga ismijao: "Tu su Nivea, krema za sunčanje..."

Laportin potez poslije meča sve ostavio u čudu

Xavi našao bizarno opravdanje, trener Getafea ga ismijao: "Tu su Nivea, krema za sunčanje..."

Admin Čaušević

Barcelona je opet odigrala meč bez postignutog gola. Katalonci su gostovali u predgrađu Madrida i odigrali su mršavih 0:0. Poslije utakmice uslijedila su bizarna opravdanja Xavija Hernandeza zbog čega je perspektivni stručnjak postao meta ismijavanja. 

Već 270 minuta Barcelona ne uspjeva da pronađe put do protivničke mreže. Utjeha je ta da je prednost nad drugoplasiranim Real Madridom i dalje dvocifrena, tačnije iznosi 11 bodova.

U blijedoj partiji izabranici Xavija Hernandeza su totalno podbacili, a poslije utakmice stigla su pomalo bizarne izjave šefa struke trenutnog lidera La Lige.

Xaviju su zasmetali teren, ali i sunce pošto se utakmica igrala u dnevnom terminu. U Barceloni prema njegovim riječima nisu navikli na takve uslove.

[twitter]https://twitter.com/Milledescubren/status/1647708266267377672[/twitter]

"Navikli smo igrati bez sunca i navikli smo igrati noću. To je još jedan dokaz. Treniramo na način da ćemo igrati na suhoj travi", kazao je Xavi.

Oglasi

Poslije utakmice trener Getafea Quique Sanchez Flores je Xaviju za teren odgovorio gospodski, dok ga je za igranje u dnevnom terminu poprilično ismijao.

"Nismo igrali u hotelu ili na zemlji. Teren je bio dobar i oboma nam je ista. Oni na svom stadionu nisko kose travu i teren je veoma brz što odgovara njihovim tehničkim uslovima."

"Igrali smo u uslovima koji su nama najbolji. Nismo radili ništa mimo propisa", dodao je iskusni trener.

"A sunce? Pa tu su Nivea, krema za sunčanje, bilo šta...", u sarkastičnom tonu je poručio Sanchez Florez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljiva scena je viđena i nakon meča kada su Joan Laporta i ostali predstavnici Barcelone izašli na teren i zaista provjerili stanje travanjaka kako bi se uvjerili u Xavijeve riječi.

Barcelona će u narednom kolu biti domaćin zahuktalom Atletico Madridu i eventualni kiks bi sigurno produbio krizu Blaugrane.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Ćavi će ispušit prvenstvo,barca bankrotirat i svi sretni hala madrid
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi