Tihi i mirni dečko se pretovorio u vraga: Objavljen je "pakleni" snimak Messija iz svlačionice

Do sada nije viđen u ovakvom izdanju

Tihi i mirni dečko se pretovorio u vraga: Objavljen je "pakleni" snimak Messija iz svlačionice

Admin Čaušević

Lionel Messi je već godinama prvo ime svjetskog fudbala. Na terenu je miran i povučen, ne ulazi u rasprave, ne svađa se sa protivnicima, ponekad nešto prigovori sudiji i to bi bilo to. Dakle, uopšte ne ostavlja dojam kapitena. 

Internetom je počeo kružiti snimak iz svlačionice uoči utakmice na kojoj je Messi ispunio svoju najveću opsesiju - osvojiti neki prestižni trofej sa reprezentacijom Argentine.

Gučosi su 2021. godine nakon gotovo trideset godina donijeli kući Copa Americu, trofej su osvojili u domu svog vječitog rivala - reprezentacije Brazila.

Bila je to silno željena i slavljena pobjeda generacije igrača koji su u prethodna tri izdanja dva puta izgubili finale kontinentalne smotre: srceparajući porazi, koji su nekoga natjerali i na razmišljanje o reprezentativnoj mirovini.

U srijedu je na platformi Netflix objavljen isječak dokumentarca o pobjedi Albicelestea na kontinentalnom turniru, koji je zbog pandemije odigran sa godinu dana zakašnjenja. Dokumentarac će biti premijerno prikazan u narednim danima, a nosit će naslov: "Budite vječni: Šampioni Amerike".

Dan prije izlaska objavljen je trailer sa finala i sa izjavama nekih protagonista, no ono što izaziva najviše rasprava je govor kojeg je Messi održao nekoliko minuta prije finala na Maracani protiv Seleçaa.

Oglasi

Messi je poput pravog kapitena uzeo riječ i zagrlio sve saigrače te se izrazio na sljedeći način: "Već znamo što je Argentina, već znamo što je Brazil, danas ne želim ništa od ovoga reći. Danas vam se želim zahvaliti na ovih 45 dana, okupila se spektakularna grupa. Prekrasna grupa i bilo nam je jako zabavno. Četrdeset pet dana u kojima se nismo žalili na putovanja, hranu, hotele, uslove, bilo što".

Nakon prvog uvodnog dijela, Messi je ušao u srce svojih argentinskih saigrača i navijača: 

"Četrdeset pet dana nismo vidjeli naše porodice. Dibu je postao otac i nije vidio kćer, baš kao ni Chino. Samo smo na korak i na nama je da osvojimo ovaj Kup. Pobijedit ćemo ovu tekmu da trofej ponesemo porodici, prijateljima, ljudima koji su nas uvijek podržavali."

Imali smo cilj i na korak smo od ostvarenja. Znate šta? Ovaj turnir se morao igrati u Argentini. Ovaj turni se morao igrati u Argentini i Bog ga je donio ovdje, pa da ga dižemo na Maracani. Da svima bude ljepše, pa izađemo sigurni i mirni da ćemo to ponijeti kući".

U traileru možete vidjeti igrače argentinske reprezentacije kao što su Rodrigo De Paul, Lautaro Martínez, Angel Di Maria, ali tu su i Xavi, trener Barcelone i bivši Messijev saigrač, kao i njegova dva velika prijatelja Neymar i Luis Suarez.

Ovaj govor je pokazao da se prisustvo Messija osjeti u timovima puno više nego što se misli u prvi mah.

Sada se Messi nalazi pred možda i posljednjim velikim izazovom u karijeri. Sa Argentinom će u Kataru igrati svoj posljednji Mundijal te će imati priliku da sa eventualnim trofejem i definitivno stekne status najboljeg igrača svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi