Napravio mu pakao izjavama o Barceloni, a onda je Leo uzeo mobitel i održao lekciju nestašnom bratu

Ponovo se oglasio

Napravio mu pakao izjavama o Barceloni, a onda je Leo uzeo mobitel i održao lekciju nestašnom bratu

Endin Čaušević

Brat Lionela Messija, Matias, našao se jučer u centru pažnje nakon što je šokirao fudbalsku javnost uvredama na račun Barcelone i Joana Laporte i poručio je da se oni nikada neće vratiti u taj klub. Ipak, nakon haosa koji je izazvao odlučio se ponovo oglasiti jer je očito shvatio kakav propust je napravio.

Messi je na ljeto 2021. godine napustio Barcelonu što je bio pravi šok za sve i odlučio je da potpiše za PSG. Produženje ugovora s Barcom bilo je dogovoreno i trebao je ostati, ali finansijski problemi u kojima se nalazio katalonski klub to nisu dopustili.

Na kraju je uplakani Argentina otišao u PSG s kojim ima ugovor do kraja ove sezone, ali se već neko vrijeme špekuliše da bi se Messi na ljeto mogao vratiti u Barcelonu.

Međutim, njegov brat Matias jučer je imao pravi nastup na Twitchu jer je uživo govorio o svom bratu i špekulacijama da se vraća u Barcu, ali niko nije ni slutio da će on na takav način izvrijeđati Barcelonu i predsjednika Laportu.

"Imam isječak članka iz lista 'Sport' s naslovom: 'Messi bi se trebao vratiti u Barcelonu.' Na to ću se samo nasmijati. Mi se nikad nećemo vratiti. Zapravo, jedino se možemo vratiti da tamo zavedemo malo reda. Među prvim stvarima koje bismo tada uradili je da nabijemo Joana Laportu iz kluba", rekao je Matias i dodao.

"Niko u Barceloni nije podržao Lea. Da su ga cijenili, organizovali bi proteste kojim bi tražili da Leo ostane, a Laporta i njegovi drugovi od*ebu iz kluba. Španci su izdajice. To vam odgovorno tvrdim".

Oglasi

Nakon svega toga Matias je na društvenim mrežama dobio ogromne kritike zbog svega što je javno izjavio i sigurno da je i Lionel reagovao zbog nepotrebne gluposti koju je njegov brat napravio.

Matias je odlučio ponovo da se oglasi i sada tvrdi da se samo šalio i da nije znao da se sve emituje na Twitchu. No, španski mediji pišu da ga je Leo odmah kontaktirao kada je vidio šta se dešava i natjerao da to što prije mora ispraviti.

"Želim se opravdati zbog onoga što sam rekao na društvenim mrežama, bio sam sa sinom i prijateljima te sam se samo šalio. Kako bih uopće mogao tako misliti o tako velikom klubu kao što je Barcelona i o njezinoj historiji, o klubu koji je toliko puno dao mojoj porodici i Leu. Za nas je Katalonija naš drugi dom i to se jako dobro zna. Jako mi je žao i izvinjavam se svima, a posebno navijačima Barcelone. Na kraju, što se tiče društvenih mreža, želim reći da ja koristim samo Instagram!!!", poručio je Matias.

Potražite više informacija na temu La Liga:

   Poruka koju je Matias Messi objavio na Instagramu nakon haosa koji je napravio svojim izjavama

Ipak, čini se da je jasno da u Messijevoj porodici nisu i dalje oprostili Barceloni što je Leo na takav način morao da napusti klub jer je tu htio da igra do kraja karijere što je nekoliko puta javno priznao.

Zbog toga je teško očekivati da su odnosi s čelnicima kluba nešto bolji nego prije dvije godine i ukoliko Laporta na ljeto uspije nagovoriti Messija da se vrati u klub onda će to biti zaista nevjerovatan poduhvat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Matias nije ništa slagao, Laporta je ispao đubre kad je Messi u pitanju. I istina je da se članovi kluba Sociosi nisu digli protiv Laporte u slučaju Messija nego su to ćutke prihvatili. Čovjeka koji je donio toliko radosti Barci, Laporta i njegovi kompanjoni su tako perfidno izdali. Nije Messi veći od Barce, ali ne bi Barca imala ni 30% trofeja koje se osvojili u Messijevom periodu. On je navukao toliku slavu, pažnju i popularnost Barci u svijetu i onda se tako lako odrekneš Messija, najboljeg igrača svih vremena. Nije stvar samo ni u odricanju nego u izdaji, gdje do posljednjeg dana mu obećavaju produženje ugovora, a onda odjednom eto ne možemo produžiti, ne daju nam. Pff.
2 3
Amansio
Svatko tko se smatra većim od kluba je izdajica, a idolopoklonci nisu navijači.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi