Sergio Ramos je zabio gol, a svijet se ne može načuditi reakciji Lionela Messija

Izgleda totalno neprirodno

Sergio Ramos je zabio gol, a svijet se ne može načuditi reakciji Lionela Messija

E. Čaušević

PSG se sinoć u osmini finala oprostio od Kupa Francuske nakon što je na prepunom Veledromeu poražen od Marseillea sa 2:1. Jedini gol za Parižane zabio je Sergio Ramos, ali u centru pažnje tokom slavlja našao se Lionel Messi zbog reakcija koja i dalje izgleda toliko neprirodno.

Marseille je pred svojim navijačima odigrao fantastičnu utakmicu i uspio je doći do velike pobjede protiv ljutog rivala i plasmana u četvrtfinale ovog takmičenja.

Domaći tim je bio zaista furiozan u prvom poluvremenu i nakon pola sata igre uspio je da povede sa 1:0 nakon što je Alexis Sanchez pogodio iz penala. Međutim, kada su svi očekivali kraj prvog dijela PSG je poravnao na 1:1.

Nakon kornera Neymara u kaznenom prostoru najviši bio je Sergio Ramos koji je glavom pogodio za 1:1 nakon što je pobjegao Seadu Kolašincu koji je trebao zaustaviti defanzivca PSG-a u tom prekidu, ali nažalost nije uspio.

Ipak, Marseille je u drugom poluvremenu uspio da dođe do pobjede nakon što je u 62. minuti Ruslan Malinovsky postigao spektakularan pogodak za konačnih 2:1.

Međutim, detalj koji je obilježio utakmicu na Veledromeu upravo je gol Ramosa iz druge minute sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Oglasi

U centru pažnje bio je Messi kojeg su kamere snimile u tom trenutku kako slavi gol svoje ekipe što nije ništa čudno. Ipak, navijači još uvijek nikako ne mogu da se naviknu na to da Messi i Ramos igraju u istoj ekipi, te zajedno slave golove.

Poznato je da su Messi i Ramos bili vjerovatno najveći neprijatelji koje smo vidjeli na terenu u prethodnih 15 godina i vodili su stalne bitke na mečevima Barcelone i Real Madrida.

Niko ni slutio nije da će oni jednog dana igrati zajedno u istom klubu i da ćemo ih gledati kako slave golove zbog čega i jeste čudna situacija iz sinoćnje utakmice nakon što je Ramos zabio pogodak za 1:1.

Messi i Ramos su u El Clasicima imali zaista nevjerovatne bitke koje su ponekad završavale i fizičkim obračunima, a nerijetko je iskusni defanzivac zbog prekršaja nad Argentincem znao dobriti crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi