Messijevo odavanje počasti Maradoni imat će posljedice? Argentinac je zaboravio na bitan detalj

Plaća ga Nike, "reklamirao" Adidas

Messijevo odavanje počasti Maradoni imat će posljedice? Argentinac je zaboravio na bitan detalj

E. Škorić

Kapiten Barcelone Lionel Messi je jučer u meču protiv Osasune postigao spektakularan gol, a onda odao počast svog preminulom zemlju Diegu Maradoni.

Messi je nakon gola skinuo dres Barcelone, a ispod je imao dres s brojem 10 od argentinskog Newell's Old Boysa.

Bio je to lično Maradonin dres iz vremena kada je igrao za taj klub. Zbog toga je Messi dobio i žuti karton, ali to je naravno sada najmanje važno.

Međutim, Messijeva lijepa gesta mogla bi da izazove komercijalni sukob između Nikea i Adidasa. Nike je službeni sponzor Barcelone, dok je na dresu Newell'sa bio logo Adidasa.

Guillermo Ricaldoni, direktor frime We Are Sport, specijalizovane za sportski marketing, kazao je: "Nije to trebao učiniti. Barem je trebao prekriti nečim taj logo".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ricaldoni tvrdi da je Messi morao razmišljati o tome i da je jednostavno napravio propust zbog kojeg bi i on i Barcelona mogli da budu kažnjeni.

Unatoč bizarnosti situacije, čak i s mogućim posljedicama, unatoč tome što je odao počast preminulom velikanu, Ricaldoni je izjavio da je Messi "možda imao druge alternative", kao naprimjer da obuče argentinski dres, ali je zaključio da je vjerovatno dres Newell'sa nešto posebno u životu Messija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SeoRusilac
Samo sam čekao ovu glupost
10 0
BlueBoys
Varljivo ljeto '68 Messi mog djetinjstva.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi