U posljednjih nekoliko sati ubrzane stvari oko Pjanićevog transfera, odlučio je gdje ide!

Menadžeri rade punom parom

U posljednjih nekoliko sati ubrzane stvari oko Pjanićevog transfera, odlučio je gdje ide!

A. Čaušević

Miralem Pjanić je igrao u finišu prijateljskog duela protiv Stuttgarta i to bi mogao biti njegov posljednji nastup u dresu Barcelone. 

Pjanić se tokom cijelog ljeta nalazi na izlaznim vratima Barcelone. Počeo je pripreme s Kataloncima, upisao i nekoliko nastupa, otputovao s ekipom u Njemačku, međutim situacija se nije promijenila.

Već duže vremena se povezuje s povratkom u Juventus. Ta priča je u javnost dospjela nekoliko dana nakon što je Max Allegri imenovan za trenera Stare dame, a Ronald Koeman potvrđen u Barceloni.

Vijesti iz Italije govore da su se u proteklih nekoliko sati stvari ubrzale te da više nema dilema gdje Pjanić želi početi novu sezonu. Izbor je pao na Juventus.

Italijanski novinar Romeo Agresti, koji je odlično upućen u dešavanja u Juventusu je objavio vijest da su Pjanićevi menadžeri kontaktirali Bianconere te je "loptica prebačena" na njihovu stranu kako bi se transfer završio. 

Oglasi

Podsjećanja radi, već nekoliko godina za fudbalsku karijeru Pjanića zadužena je menadžerska agencija na čelu sa Falijem Ramadanijem.

Istovremeno Juventus radi i na dovođenju Manuela Locatellija, a interesantno da bh. i italijanski reprezentativac ne isključuju jedan drugog pa na kraju možda obojica završe u Torinu.

Da se manje-više zna Pjanićeva želja u subotu je za Tuttosport potvrdio i nekadašnji direktor Barcelone i Milana Ariedo Braida koji se sreo sa članom Zmajeva u Kataloniji.

"Sastao sam se sa Miralemom u Barceloni. Njegova jedina želja je ponovo postati Bianconero", saopštio je Braida za Tuttosport.

Pjanić je od 2016. do 2020. godine igrao za Juventus. Nastupio je u 178 utakmica, zabio je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Miralem Pjanić je u Kataloniju stigao prošlog ljeta iz Juventusa, dok je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo. Kasnije će se ispostaviti da se ni naš veznjak, a ni Brazilac nisu naigrali u svojim novim klubovima.

U prošloj sezoni Pjanić je odigrao svega 30 utakmica za Barcu, a tek na njih 11 bio je starter.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Ide u p.m!!
9 7
Trpim
Pouka za mlade, ne idite za parama ili nekim velkim klubovima tamoste samo broj ostanite u klubu u kojem vas cijene i u kojem možete Legende postati.
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi