Očekivao je da ostane u Barceloni

Messi je u aprilu odbio dvije ponude

15

Komentari (15)

cccccc
Mesi sigurno nije imao u planu da ode iz Barcelone. Zašto ovo govorim? Pa da je htio otići javio bi Agueru da ne dolazi jer je Aguero i došao samo radi njega u Barselonu. Njih dvojica su kumovi.
Madridista
A zašto nije potpisao ugovor prije mjesec ili dva. Zasto ne na kraju prosle sezone? Sta se čekalo? Zašto se barcelona na vrijeme nije riješila parazita da bi se napravio rebalans budzeta i stvorili uvijeti za mesija? Mesi je davno odlučio da ode. Ovo je samo predstava za javnost. Da je htio ostati uradilo bi se nešto. Tamam da dzabe daju npr kutinja, pjanica, grizmana... Samo da se rastereti budzet. A ti vjeruj u te bajkice kako je mesi želio ostati, to je tvoje pravo...
cccccc
Madridista, a što je onda Aguero došao u Barcelonu? Još se pisalo da ga je Messi doveo. Barcelona se nije riješavala parazita na vrijeme iz razloga jer je pravilo o smanjenom limitu salery capa uvedeno tek na kraju prošle godine. A to je premalo vremena da se riješi ovakva sitaucija u klubu. I daj bolan ne piši gluposti. nemoj se toliko sramotiti. pa ne moze se barca rijesiti igraca kad ona hoce ako su vezani ugovorom. Zašto bi Pjanić, Umtiti, Roberto, Lengle i Coutinho pristali da odu iz Barce u kojoj zarađuju po 8, 10, 12 i 18 miliona eura u klub koji im nudi dva ili tri puta manje? Na stranu njihova "moralna" načela, fudbal je biznis i nisu oni krivi što su im takve ugovore ponudili članovi prethodne uprave koji su Barcu doveli do ivice bankrota.
cccccc
A ti očito ne pratiš redovno vijesti. Prije mjesec dana si imao vijest "Barcelona donijela odluku: Pjanić i Umtiti mogu besplatno otići iz kluba". A šta će kada ovi neće da igraju u drugom klubu za manje pare... Barcelona je bukvalno činila sve da se riješi nekih igrača i da rasterete budžet sa platama ali bilo je uzalud. Vidjet ćeš o čemu govorim ako ukucaš na googlu: Pjanić i Umtiti mogu besplatno otići iz kluba
Madridista
Kao što sam rekao, imaš pravo da vjeruješ u šta god hoćeš. Ali te molim da ne vrijeđaš zdrav razum i ne namećeš te bessmislice kao istinu. Ako je želio produžiti ugovor, zašto ga nije produžio eto prošle godine kada nije važilo ovo pravilo o kojem govoriš?
cccccc
Madridista, nije produžio zato jer je bio u sukobu sa predsjednikom prošle sezone, čak je htio i otići ali mu nisu dali, ali kada je Laporta postao novi-stari predsjednik tako je i Messi promjenio mišljenje. Što je bilo i očekivano.
cccccc
Madridista, i nisi mi odgovorio na pitanje.. Zašto bi Pjanić, Umtiti, Roberto, Lengle i Coutinho pristali da odu iz Barce u kojoj zarađuju po 8, 10, 12 i 18 miliona eura u klub koji im nudi dva ili tri puta manje? tebi je to besmislica?
cccccc
Madridista, i nisi mi odgovorio na pitanje.. Zašto bi Pjanić, Umtiti, Roberto, Lengle i Coutinho pristali da odu iz Barce u kojoj zarađuju po 8, 10, 12 i 18 miliona eura u klub koji im nudi dva ili tri puta manje? tebi je to besmislica?
Madridista
Prejaki su ti argumenti, doslovno si me zakucao... Sva priča ti se svodi na tvoje pretpostavke a to nisu činjenice. Činjenica je da je mesi još prošle godine htio otići ali mu nisu dali, čime su pokazali nepoštovanje prema legendi i najboljem igracu, ne samo barcelone već i svih vremena. Zato je sad otišao dzabe. A sve popratno oko "afere medi" je kao što već rekoh predstava za javnost. Vrijeme će pokazati... A što se tiče pojedinih igrača, ja koliko znam barcelona nije ni pokušavala da ih proda već da im umanji primanja. Na šta s pravom nisu pristali. Evo Pjanicu je rečeno da je višak i on će najvjerovatnije otići. Nek pokušaju staviti igrače na transfer listu ( tako se to radi) možda nekog i prodaju. Samo bojim se da je finansijska dubioza u barceloni puno dublja od umititija i lenglea. Ako se ne varam, prošle sezone su umjesto aviona uveli autobus. To je znak da je baš dogorilo. Što je vrlo izvjesno i jedan od razlogq mesijevog odlaska... L.p
user1614932756
Jesu dosadni navijaci. Uefalone.sa.ovim komentarima da je htio mogo je dzaba ostat hahahahah
shokato
Kao on place sto je otisao i zao mu je a Barsa ako potpise propast ce ,pa on da je toliko volio Barsu mogao je reci potpisat cu 10 miliona ionako sam milijarde zaradio tu ,jer volim Barsu i ostajem tu ....Suplja prica za malu djecu ....nema tu ljubavi samo pare igraju ulogu
user1594553305
Kako ne možete shvatit jednu stvar? Po pravilima La Lige plata u novom ugovoru se može smanjit samo 50% nemoguće je da se smanji manje od toga, Messi je pristao na smanjenje plate kako bi ostao u Barceloni ali Barcelona je u teškim problemima te ga nisu mogli potpisat, također nije mogao da igra ni za tih 10 miliona jer pravila La Lige to ne dozvoljavaju, jel potrebno još nešto da ti se objasni?
YouTalkinToMe
Zato se i truditi i pokušavati nešto objasniti glupanima. To su likovi koji imaju mržnju prema messiju pa mu uvijek pokušavaju naći neku manu. Pričaju kako je ***** a sam nikada ni na koji način nije podržao izrael već je odbijao da igra sa argentinom protiv izraela, javno davao podršku palestinskoj djeci i financijski pomagao. Te je priča da je nula igrač zato što nije ništa sa argentinom osvojio, pa kad osvoji kopu onda je priča da je kopa nikakvo takmičenja. Te je priča da ne smije nigdje iz barcelone otići da se dokaže u nekom drugom klubu kao što je ronaldo, pa sad kad je otišao ispade plaćenik i nezahvalan na svemu što mu je barcelona dala. I tome nema kraja, šta god da napravi ovo koji ga ne gorive, naći će u tome manu neku.
user1599499530
Potrebno je meni da se objasni jel se to pravilo desilo preko noci pa da se oni nisu mogli organizovat a ne oni se kao preko noci hvataju za glavu sta cemo sad ...pa ne rade tamo dijeca sve se znalo i sve je planski uradeno da ti ja kazem....
MaDaj
User Nije se pravilo desilo preko noći, nego je Barca spustila njegovu platu na 50% i to je zadovoljilo spansku vladu, zatim su pokušao da ga isplate preko 5 godina (iako bih bio u klubu samo 2) i to be zadovoljilo la ligu jer isplata igrača nebih previše kršila pravila jer su se nadao da će otići grizman, pjana, umtiti Itd… medjutim la liga se nije složila sa tim jer bih to otvorilo vrata za nove vratolomne ugovore za igrača i izbjegavanje kršenja pravila (dogovoriš ugovor na godinu a plaćaš igrača 10)…
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.