Održana svečana ceremonija u Parizu

Lionel Messi osvojio šestu Zlatnu loptu!

52

Komentari (52)

F_C_Bracelona_
839 utakmica 684 gola 281 asistencija 34 trofeja 52 hat-tricka 52 pogotka iz slobodnog udarca 6 Zlatnih lopti 6 Zlatnih kopački 6 Pichichi nagrada 6 FIFA najbolji igrač 2 UEFA najbolji igrač.
Manijak87
Pojasnio si! Nema druge :) Za tri godine, koliko će još ostati u Barceloni, zabiti će još 100 golova minimalno.
kiklop
Messi pa 10 praznih mjesta, pa Xavi i Iniesta, pa opet 10 praznih mjesta, pa onda delegati ?
Hooruk
Bizi mali, idi pravi sebi brata ali pozuri dok nisu krepo od muke. Ruta-ga
Samojuve
Nije čovjek nista uzeo ove godine i osvoji nevjerovatno,najrealnije bi bilo da je van dijk uzeo nagradu
kiklop
Drug ne citas i ne pratis, ovo nije nagrada za igraca koji nesto "uzme", nego za najboljeg pojedinca u godini. 45 golova, 17 asistencija, mozes samo da se naklonis
Manijak87
@Samojuve Prelistaj malo kriterije po kojima se postaje NAJBOLJI.
BobPaisley
...zao mi je patuljka jer jedini trofeji koji mu preostaju su ovi koje mu namjestaju,Ligu sampiona vise nikada nece osvojiti,jer tu mu pored VAR-a vise ne mogu namjestati kao nekada kad su krali Chelsea.
kiklop
Kompleksas jel ti krivo? Smrdljivom realu se steli godinama, kradu koga stignu a ti smrdis na nekogu ko navija za te balegare
BobPaisley
@kiklop...toliko se razumijes u fudbal da nikad nisi cuo za legendarnog Bob Paisleya trostrukog osvajaca LP,a cije ime koristim kao nick...vidi se da imas 12 godina,ne znam sta radis na sajtu u ovo doba,odavno ti je vrijeme za spavanje.
Manijak87
@BobPaisley Sir Alex Ferguson, čovjek koji je svojim doprinosom pomogao Ronaldu da postane ono što jeste kaže: Without a doubt, Messi has outgrown this game. He is fabulous. Best of all time. Doviđenja, ha ja. GRANDE LEO
Manijak87
Di Stefano je bio igrač Barcelone dok ga fašisti iz Real Madrida nisu UKRALI malverzacijama u Španskom Fudbalskom Savezu. Gadovi!
BobPaisley
@Manijak87...dobro i kakve to veze ima sa ovogodisnjom dodjelom nagrade?
Manijak87
Ne samo s ovom godinom. Čovjek je jednostavno najbolji svih vremena.
Kiss
Ciklobutan
ZANZIBAR89
REALNO MESSI JE DIMENZIJA ZA SEBE, TO NEMA DILEME, ALI KAKO ONDA NE BACA U OCAJ KAD IGRA SA ARGENTINOM, DRUGO, ON ODLASKA INIESTE I XAVIJA, NIJE SE BAS NESTO NAOSVAJO, DA NE BI SE KO UPECO I PO MENI JE MESSI JEDAN OD NAJBOLJI KOJI JE IKAD SUTAO BALUN, ALI MISLIM DA JE SVAKE GODINE SVE TANJI I TANJI, UOSTALOM U ARGENTINI APSOLUTNO IKAD NISTA NIJE URADIO, A IMAO JE ITEKAKVE IGRACE IZA SEBE, TAKO DA OVO PUMPANJE LOPTAMA UBIJA DRAZ NAGRADE...
ZANZIBAR89
SAD SE I FINALA BROJE, A TITULE 0...
adaStolac
Suvisno je ikoga stavljati pored messia. Kakvi dikovi i menei, i ostali palci. Tata ove igre od njenog postanka i tesko da ce mu se iko u buducnosti i pribliziti..nemoguca misija.
BobPaisley
...cemu onda svake sezone dodjeljivanje ove nagrade,neka njemu dodijele do kraja karijere sve nagrade da se bez veze ne trose pare na organizaciju ovog cirkusa.
BobPaisley
...navijaci Barcelone (djeca sa poteskocama u razvoju) odusevljeni.
Manijak87
Tvoj komentar sugeriše nešto sasvim drugo. Punoljetna osoba, kao :)
DamirT
Glup si ko i taj tvoj komentar
BobPaisley
...pozdrav mongoloidi.
Nany
Jedini igrač koji protivnike baca u očaj ,jer mu nemogu ništa, pogledajte im izraz lica poslije svake NJEGOVE akcije,morate priznati da se bolji nikad nije ni rodio,niti će se roditi. JEDAN I JEDINI= LEO MESI !
Ibro
Pa Ronaldihno je kompletniji igrac od Messia duplo. Messi nezna desnom nogom nije dobar ni glavom .
Manijak87
@Ibro Nisi ni ti dobar sa pravopisom. A isti taj Ronaldinho kaže: GRANDE LEO
Hooruk
To je tek komplimnet za messija kad samo sa lijevom zna a opet ih sve ušije.
Ibro
Ma sta ti pricas o pravopisu? Gdje se Messi jos dokazo osim Barcelone?
Hooruk
Aferim. Čista obraza.
Manijak87
NAJVEĆI SVIH VREMENA!
niko.niko
Sramota da jedan Lewandowski koji igra godinu zivota bude tek na 8.mjestu...
Manijak87
Radi se o prošloj sezoni prijatelju.
Payton
onda znaci da nagradu treba da dobije neko iz Liverpoola kao npr Van Dijk
niko.niko
Ne samo prosla sezona, vec citava godina znaci obuhvata dio prosle i dio ove sezone
ters_bosanac
Potpuno zasluženo. Sve čestitke za legendu
Payton
Hooruk
Ma kakav Radio Mane, poslije messija na individualnom planu najbolji igrac je hazard a lika nigdje na listi, ronaldo ispred njeg, puuu.
Payton
ne zasluzeno obavezno je trebo da je dobije neko iz Liverpula poslje svega prikazanog prosle sezone i od 3-0 uzvratiti 4-0 I osvojiti LS to je po meni trebo dobiti ili Van Dijk ili Radio Mane
hangouts123
Bilo bi posteno da predhodnu zlatnu loptu nije osvojio Modric.Osvojio na racun Real Madrida i finala SP do kojeg su dosli penal serijom.Van Dijk ucvrstio Liverpool u svim segmentima igre.Holandija se kao reprezentacija vratila ponovo u vrh.Osvojio Ligu Prvaka,Super Kup.Proglasen najboljim igracem PL i Evrope.I na sve to dodati da je svog prvog konkurenta za nagradu Messija izbacio s Liverpoolom u polufinala.O uspjehu njega s Argentinom je glupo i pricat.Ne kazem da nije najveci svih vremena ali ove godine po meni nije zasluzio.Modric je ovu nagradu uzek zahvaljujuci reputaciji kluba u kojem igra i klupskom uspjehu.
BaboBih
Sve tacno, van dijk mozda ne dribla i zabija golove ali zato radi dosta dosta drugih stvari. Njegov svaki kiks kosta gol.. a on odigra 50 utakmica bez greske manje vise i svaka utakmica dobra. Taj nivo drzati nije lako. Dok messi je imao svojih ludih utakmica ali dosta i onih gdje ga nije bilo kad je naj vise trebalo
ZANZIBAR89
Hvala Bogu dragom, neko malo realan ko gleda fudbal i sa neke druge stepenice, a ne navijacki i sta je uradio prije 5 godina, o tome i ja pricam, kad u svoje vrijeme jedan Ribery nije uzeo nagradu sa tripletom Bjerna, a uzme je jedan Kanavaro, zaista je smjesno :)
kaskada24
Kakav god objektivan zaključak u fudbalu povučeš, jednostavno dođeš do njegovog imena. LIONEL MESSI!! Apsolutna legenda
kokoz
Mesa je naj bolji fudbaler??
@dn@n
Bravo hobit, svaka čast, zaslužio
Rajvosa2019
Ocekivano - carobnjak na terenu, jedan od najboljih igraca u istoriji fudbala
Payton
*****a a ne carobnjak
Patriot
Carobnjak u barsi u Argentini qrcina
kiklop
Grijesis, nije on jedan od najboljih, on je najbolji
Kontra
Manijak87
Messi je za Ronalda Edin Džeko.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.