Lionel Messi osvojio šestu Zlatnu loptu!

Održana svečana ceremonija u Parizu

Lionel Messi osvojio šestu Zlatnu loptu!

E. Škorić

U Parizu je večeras održana svečana dodjela Zlatne lopte koju francuski France Football dodjeljuje najboljem nogometašu godine.

Lionel Messi osvojio je svoju šestu Zlatnu loptu, baš kako se i pretpostavljalo.

Messi je nastavio dominaciju, a slavio je ispred Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda.

Sa šest Zlatnih lopti Argentinac je apsolutni rekorder. Prethodnih pet osvajao je 2009., 2010., 2011., 2012. i 2015. godine.

Na pet "lopti" ostao je Ronaldo, koji je odbio doći večeras u Pariz, a po tri puta su ovu nagradu osvajali Michael Platini, Johan Cruyff i Marco van Basten.

Matthijs de Ligt je izabran za najboljeg mladog nogometaša, Alisson Becker najbolji golman, a najboljom nogometašicom izabrana je Megan Rapinoe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Kontra
Nije zasluzio.
10 30
Rajvosa2019
Ocekivano - carobnjak na terenu, jedan od najboljih igraca u istoriji fudbala
25 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi