Samo nek je redovna: Messi će u PSG-u dok trepne okom zarađivati 6 eura

Plata koja se ne viđa svaki dan

Samo nek je redovna: Messi će u PSG-u dok trepne okom zarađivati 6 eura

S. Grebović

Lionel Messi je prelaskom u PSG izazvao pravi fudbalski zemljotes.

Nakon 21 provedene godine u Barceloni u kojoj je prošao sve omladinske kategorije, te stigao do prvog tima i kasnije u njemu ostavio neizbrisiv trag, Lionel Messi je otišao u novi klub.

U pitanju je Paris Saint Germain za koji je Argentinac jučer zvanično potpisao.

U svom novom klubu zadužio je dres sa brojem 30, a debi bi trebao imati uskoro budući da je francuska Ligue 1 već počela prošlog vikenda.

Messi će samo od prve godine ugovora inkasirati nevjerovatnih 60 miliona eura. 

Na sedmičnoj bazi će zarađivati 727 hiljade eura, a na dnevnoj 100 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se tiče satnice ni ona nije za odbaciti i iznosi vrtoglavih 4333 eura, pretvoreno u minute - 72 eura, po sekundi - 1,2 eura. Ako Messi trepće kao prosječan čovjek, 12 puta u minuti, po jednom treptaju on zaradi šest eura.

Zaista cifre od kojih se čovjeku zavrti u glavi... 

Top Komentari

cccccc
Logika fanova Ronalda je sljedeća: Kada Messi dođe u PSG za duplo manju platu nego u Barceloni to je zato što je on pohlepan, i gladan para. A prima 35 miliona godišnje isto kao i Neymar. Sa druge strane Ronaldo dere Juventus sa 30 miliona godišnje ali to je zato jer je on poštenjačina i jer je zaslužio. Pa taj da ode u bogat klub kao PSG tražio bi najmanje 50 miliona godišnje. Još je i sam rekao da odlazi iz Reala jer ga ne cijene (čitaj. plaćaju) dovoljno. Čemu dvostruki standardi?
5 2
Dzematlija
Samo trepci, samo trepci :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi