Nikome nije tako teško pao Aguerov kraj karijere kao Messiju: "Mnogo me boli..."

Oglasio se na Instagramu

Nikome nije tako teško pao Aguerov kraj karijere kao Messiju: "Mnogo me boli..."

E. Čaušević

Sergio Aguero je zbog zdravstvenih problema danas zvanično okončao svoju igračku karijeru.

Aguero je ljetos kao slobodan igrač stigao u Barcelonu iz Manchester Cityja, ali je za katalonski klub odigrao tek nekoliko utakmica i bio je primoran da završi svoju karijeru.

Posljednji meč odigrao je krajem oktobra protiv Alavesa kada se u finišu prvog poluvremena žalio na otežano disanje, te je hitno prebačen u bolnicu.

Ljekari su utvrdili da Aguero ima srčanih problema, te su posmatrali rad njegovo srca prethodnih sedmica. Nažalost, preporučili su mu da je najbolje da završi svoju karijeru.

Aguero je na Camp Nouu danas održao press konferenciju i u suzama je saopštio da je to kraj, te da je donio konačnu odluku da više neće igrati i da mu je zdravlje na prvom mjestu.

Na Instagramu se ubrzo nakon toga oglasio i Lionel Messi koji je poslao sjajnu poruku Agueru s kojim je prošao skoro sve omladinske kategorije reprezentacije Argentine.

"Praktično cijelu karijeru smo zajedno Kun. Imali smo neke fantastične trenutke zajedno, ali i neke koji nisu bili toliko lijepi, ali sve to nas je ojačalo i stvorilo odlično prijateljstvo između nas. Nastavljat ćemo da stvaramo sjajne trenutke, ali ovaj put izvan terena", napisao je Messi i nastavio.

"Siguran sam da ćeš i dalje biti sretan jer si ti takva osoba. Sada počinješ novu priču u svom životu i siguran sam da ćeš nastaviti živjeti s velikim osmijehom kao i uvijek. Sretan sam što smo ljetos osvojili Copa Americu, te sam ponosan na sve tvoje uspjehe u Engleskoj. Istina je da me mnogo boli zbog načina na koji odlaziš i zašto napuštaš tako ono što najviše voliš".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim ti sve najbolje u novom životnom izazovu. Volim te mnogo kao prijatelja i mnogo ćeš mi nedostajati na terenu i u reprezentaciji Argentine".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CXgSATFsg7K/[/instagram]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BeskoPDX
Sad si barem mozes i "booster" uzet
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi