Lionel Messi postao prvi čovjek koji je zabio 400 golova u jednoj ligi
Argentinski majstor nastavlja da oduševljava i čini se da je samo nebo granica za ovog čarobnja iz Rosarija

Piše historiju

Lionel Messi postao prvi čovjek koji je zabio 400 golova u jednoj ligi

Edmir Škorić

Argentinac Lionel Messi danas je postigao 400. gol u španskoj La Ligi.

Messi se upisao u strijelce na meču Barcelona - Eibar i to je bio njegov 400. pogodak u španskom šampionatu.

Tako je ovaj sjajni Argentinac postao prvi koji je zabio 400 golova u La Ligi i općenito drugi igrač u historoji kome je pošlo za nogom da zabije 400 golova u nekom od prvenstava u ligama petice.

Jedini koji je uz njega to uspio da napravi je Cristiano Ronaldo. Portugalac je postigao 409 golova, ali su Messiju bile potrebne 63 utakmice manje da bi stigao do ovog velikog dostignuća.

Ronaldo je golove davao u Premier ligi, La Ligi i Seriji A, dok je Messi sve golove postigao u jednoj ligi.

Ove sezone je nezaustavljivi Messi postigao 17 golova u La Ligi i prvi je strijelac, a njegov tim vodeći tim u šampionatu.

Statistika tandema Messi - Suarez je impresivna

Katalonska ekipa je na Twitter računu objavila statistiku pomenutog dvojca otkad je Suarez na ljeto 2014. godine pojačao ekipu sa Camp Nou stadiona, a ona je zaista impresivna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prvoj zajedničkoj sezoni Messi je postigao 43, a Suarez 16 golova. Kasnije je Messi bio strijelac 26, a Suarez čak 40 golova, da bi sezonu poslije Argentinac postigao 37, a Urugvajac 29 golova.

U sezoni prije ove Messi je pogodio 34 puta, a Suarez 25, dok je ove sezone omjer 16-12 u korist Argentinca. Inače, riječ je samo o golovima postignutim u La Ligi.

Top Komentari

VelaHavle
Zalosno da ovakvom igracu nije dodijeljena titula najboljeg, i da u kolekciji nema jos min dvije zlatne lopte. Zalit cemo jednog dana sto smo se ophodili prema najboljem ikad, a mi smo bili ti koji smo imali cast da ga gledamo. Novinari stidite se za koga glasate na tim tefericima.
52 7
F_C_Bracelona_
Dobar je kako je 5ti u svijetu.
49 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti