Spisak 14. novembra, a hoće li se na njemu naći ime Lionela Messija?
Lionel Messi će u Kataru igrati svoje posljednje Svjetsko prvenstvo.

Nove informacije o povredi

Spisak 14. novembra, a hoće li se na njemu naći ime Lionela Messija?

Eldar Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru nam se bliži, a mnogi fudbaleri muku muče s povredama i trude se što prije i bolje oporaviti kako bi nastupili na Mundijalu. Jedan od njih je i Lionel Messi o čijem zdravstvenom stanju dolaze nove informacije.

Za 11 dana u Kataru počinje Svjetsko prvenstvo. Jedan od najvećih favorita je Argentina, no navijači ove selekcije su u strahu zbog povrede njihove najveće zvijezde, Lionela Messija.

On je, naime, zbog povrede propustio utakmicu svog PSG-a protiv Lorienta prije tri dana.

Argentinac ima problema s upalom Ahilove tetive zbog koje nije mogao normalno trenirati, niti igrati pomenutu utakmicu u Ligue 1.

Lionel Messi ni danas neće normalno trenirati, no već sutra bi trebao biti s ekipom u programu, javlja španski AS.

No, vrlo su male šanse da zaigra u posljednjoj utakmici prije pauze za Svjetsko prvenstvo protiv Auxerrea 13. novembra. 

Messi ne želi riskirati obnavljanje povrede koju je upravo prebolio, pogotovo s tako malo vremena prije početka Mundijala u Kataru, posljednjeg Svjetskog prvenstva u njegovoj karijeri.

On nije jedini istaknuti argentinski fudbaler koji ima zdravstvenih problema. Otprilike u istoj situaciji, čak i s težim povredama, nalaze se Paulo Dybala, Giovani Lo Celso, Leandro Paredes, Cristian Romero i Juan Foyth.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sljedeći dani odlučujući su za neizvjesne argentinske zvijezde za Svjetsko prvenstvo. Ovisno o nadolazećim fizičkim i medicinskim pretragama saznat će mogu li igrati u Kataru ili ne.

  
Argentina će 16. novembra igrati prijateljsku utakmicu protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Argentinski selektor Lionel Scaloni objavit će spisak za Svjetsko prvenstvo 14. novembra, osam dana prije otvaranja protiv Saudijske Arabije. Uz arapsku zemlju, Argentina je još u grupi s Meksikom i Poljskom.

Top Komentari

axel42
Ma jok ba, neće sigurno!!
2 0
user1639705257
Nisam ni pročitao text ali kakve BOMBASTIČNE naslove pišete da je to već odavno postalo smiješno. Nema veze , to je vaš posao i sve ćete učiniti za KLIK više pa tako i sa ovim naslovom. E čuj hoće li pozvati Messi-a? Eto , jok neće , pozvat će Alena Škoru a ne Messi-a. Hajde samo ... Sve za KLIK više. Ma bravo bravo bravoooooooo
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi