Kada igrate za PSG za vas vrijede neka druga pravila u odnosu na druge
Foto - Screenshot

Možete udariti i sudiju

Kada igrate za PSG za vas vrijede neka druga pravila u odnosu na druge

Midhat Šljivak

PSG je danas u 7. kolu Ligue 1 savladao Brest s 1:0.

Duel na Parku Prinčeva riješen je pogotkom Neymara u 30. minuti te je PSG nastavio s pobjedama u ovoj sezoni i teško da će ih iko zaustaviti na putu do nove titule prvaka.

Na putu do titule Parižanima nije potrebna nikakva pomoć, ali očigledno da je u nekim situacijama igrači ovog tima imaju.

Duel protiv Bresta pokazao je da sudije nekad nemaju hrabrosti da reaguju prema fudbalerima PSG-a. Večeras je to pokazao Jeremie Pignard.

Defanzivac francuskog prvaka Presnel Kimpembe imao je žuti karton kada je žestoko startovao na protivničkog fudbalera u jednom duelu.

Pignard nije ni pomislio da mu da drugi žuti karton. Samo ga je upozorio, a kada je krenuo da mu objasni da mu je to zadnji prekršaj prije isključenja, desio se potez zbog kojeg bi u drugim ligama Kimpembe letio vani.

Nervozni defanzivac udario je po ruci sudiju Pignarda koji ga je upozoravao. Sudija nije reagovao i samo je udaljio Kimpembea od sebe.

[twitter]https://twitter.com/Antoine_R31/status/1568643994145488899[/twitter]

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj potez privukao je dosta pažnje. Mnogi vjeruju da je Pignard morao isključiti fudbalera PSG-a i morat će opravdati odluku zašto to nije uradio.

Jeremie Pignard je 35-godišnjak i važi za jednog od najboljih francuskih sudija.

Top Komentari

King_Kenny
...nije to nista,u EPL Haaland udara igrace dzonom u glavu i ne dobije ni zuti karton...Arapi kupuju sudije ko bombone...
0 9
Galacticosi
Sjećam se kad Ronaldo sudiju malo odgurno i sudija mu pokazao crveni karton.Ako je to Kimpembe uradio trebao je dobiti Crveni
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi