Sprema se haos na tribinama: PSG pristao na Messijev zahtjev, navijači žestoko razočarani

U klubu ne žele kvariti dobar odnos s njim

Sprema se haos na tribinama: PSG pristao na Messijev zahtjev, navijači žestoko razočarani

Endin Čaušević

Lionel Messi nalazi se još s porodicom u rodnom Rosariju gdje se odmara nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu na kojem je s Argentinom osvojio zlatnu medalju. Navijači PSG-a pitali su se kada će se Messi vratiti u klub, ali odluka čelnika francuskog prvaka ih je baš razočarala.

Messi je briljirao na Svjetskom prvenstvu u Kataru i vodio je Argentinu do titule prvaka svijeta, te je konačno uspio da osvoji jedini trofej koji je nedostajao u njegovoj nevjerovatnoj karijeri.

Očekivano Messi je nakon nastupa na Mundijalu dobio odmor kako bi napunio baterije pred nastavak sezone s PSG-om, ali čini se da će odmor trajati duže nego što se očekivalo.

Messi nije postupio kao Mbappe koji se svega tri dana nakon finala pojavio na treningu PSG-a i odlučio je maksimalno da iskoristi odmor i čak je imao novi zahtjev za klub.

Argentinac se ove sedmice trebao vratiti u Pariz i priključiti treninzima PSG-a iako je bilo jasno da sutra protiv Strasbourga sigurno neće igrati. Međutim, potvrđeno je da Messi neće doći u Pariz ove sedmice.

Francuski mediji objavili su da je Messi tražio od PSG-a da mu produže odmor za još nekoliko dana jer s porodicom želi proslaviti novu godinu u Rosariju i tek nakon toga se vratiti u Pariz.

Oglasi

PSG nije htio Messiju praviti problem i pristali su na taj zahtjev, te su odobrili Argentincu da se tek 3. januara vrati u Pariz i priključi treninzima svog kluba.

Navijače PSG-a baš i nije oduševila takva odluka jer smatraju da je Messi trebao dobiti maksimalno deset dana odmora kako je to bila praksa sa svim igračima koji su igrali na Mundijalu.

Međutim, Messi je dobio na kraju više od dvije sedmice što navijače PSG-a uopšte nije obradovalo, te Le Parisien piše da neće biti iznenađenje ukoliko Argentinca na Parku Prinčeva dočekaju zvižducima što ne bi bilo prvi put.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

To znači da će Messi sigurno propustiti meč protiv niželigaža Chateaurouxa koji se igra 6. januara, a u sastavu bi trebao biti 11. januara kada će PSG na svom terenu ugostiti ekipu Angersa.

Messi je jedini igrač koji se još uvijek nije priključio treninzima PSG-a, ali u klubu smatraju da je bolje da mu ispune zahtjev kako ne bi kvarili dobar odnos i Messijevo raspoloženje jer im treba u što boljoj formi u drugom dijelu sezone.

Top Komentari

denimen9
Messi je svjetski prvak, a PSG još uvijek mali klub, tako da će uvijek biti kako Messi kaže.
2 3
AcMilan_rosoneriBosna
Oduži će im se messi ligom prvaka za to
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi