Mallorca bez Hadžikadunića nemoćna na Camp Nou, borba za ostanak nikad neizvjesnija

Kompletirano 37. kolo Primere

Mallorca bez Hadžikadunića nemoćna na Camp Nou, borba za ostanak nikad neizvjesnija

Eldar Ganibegović

Nakon što je Real Madrid sinoć s 1:2 slavio kod Seville, danas je odigrano i preostalih devet utakmica 37. kola u španskoj La Ligi.

Barcelona je već ranije obezbijedila titulu, a nakon današnjih utakmica jasno je da će s njom, pored Real Madrida i Atletico Madrida, u Ligu prvaka i Real Sociedad.

U Evropsku ligu će Villarreal i Real Betis, dok ostaje otvorena borba za sedmo mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu, a to mjesto u posljednjem kolu mogu zauzeti Osasuna, Athletic Bilbao, Girona, Rayo Vallecano i Sevilla.

# TIM BOD
7. Osasuna 50
8. Athletic Bilbao 50
9. Girona 49
10. Rayo Vallecano 49
11. Sevilla 49

Borba za ostanak u ligi nikad luđa. Elche je davno prežaljen, a poslije današnjeg remija ispao je i Espanyol. U opasnosti da na kraju ispadnu su još Cadiz, Almeria, Valencia, Celta, Getafe i Valladolid koji je trenutno ispod crte. 

# TIM BOD
13. Cadiz 41
14. Getafe 41
15. Valencia 41
16. Almeria 40
17. Celta 40
18. Valladolid 39
19. Espanyol 36
20. Elche 22

Dennis Hadžikadunić danas nije igrao zbog povrede, a njegova Mallorca poražena je od Barcelone s 3:0. Fati je postigao gol već u prvoj minuti, da bi u 14. Ndiaye krvničkim startom povrijedio Baldea i dobio crveni karton. Udvostručio je Fati prednost Barcelone u 24. minuti, da bi Gavi u 70. minuti postavio konačan rezultat.

Atletico Madrid je u derbiju kola s 2:1 savladao Real Sociedad, a strijelci su bili Griezmann i Molina, dok je za goste strijelac bio Sorloth. 

Oglasi

Villarreal je bez šansi za Ligu prvaka ostao jer je poražen kod Raya s 2:1. De Tomas i Palazon su pogađali za domaći, a Lo Celso za gostujući tim.

Elche iznenađujuće nosi tri boda iz Bilbaoa (0:1), dok je Espanyol ispustio pobjedu na gostovanju kod Valencije (2:2) i tako je čekirao kartu za Segundu. 

La Liga, 37. kolo:

Barcelona - Mallorca 3:0
Athletic Bilbao - 0:1
Almeria - Valladolid 0:0
Atletico Madrid - Real Sociedad 2:1
Getafe - Osasuna 2:1
Girona - Real Betis 1:2
Rayo Vallecano - Villarreal 2:1
Valencia - Espanyol 2:2
Cadiz - Celta 1:0 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Parovi posljednjeg kola koje će se igrati 4. juna od 19 sati:

Betis - Valencia
Celta - Barcelona
Elche - Cadiz
Espanyol - Almeria
Mallorca - Rayo Vallecano
Osasuna - Girona
Real Madrid - Athletic Bilbao
Real Sociedad - Sevilla
Valladolid - Getafe
Villarreal - Atletico Madrid

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cogo111
Pa jedino ako espanyol za pobjedu u zadnjem kolu dobio 5 bodova haha inace imaju minus 4 od prvog iznad crte
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti