Barcelona se emotivnim videom oprostila od Camp Nou stadiona
Camp Nou odlazi u historiju nakon 65 godina (Foto: EPA)

Odlazi u povijest

Barcelona se emotivnim videom oprostila od Camp Nou stadiona

M. Šljivak

Barcelona se večeras oprostila od čuvenog Camp Nou stadiona. Nakon 65 godina došlo je vrijeme za renoviranje čuvenog stadiona i na istom mjestu nastat će 'Novi Camp Nou'.

Barcelona je večeras protiv Mallorce odigrala posljednju prvenstvenu utakmicu na Camp Nou stadionu. Nakon ove sezone kreće njegovo renoviranje koje bi trebalo trajati naredne tri godine.

Katalonski velikan u tom periodu će svoje domaće utakmice igrati na Olimpijskom stadionu, poznatijem kao Montjuic. Kapacitet ovog stadiona je gotovo 56.000 sjedećih mjesta.

Novi Camp Nou trebao bi biti završen 2026. godine. Već se zna kako će i izgledati i radovi će uskoro početi u projektu koji je nazvan Espai Barca.

Kapacitet na novom stadionu bit će dodatno povećan. Utakmice će moći gledati 105.000 gledalaca, a ukupni projekat košta blizu dvije milijarde eura.

Oglasi

Barca se naravno oprostila od trenutnog stadiona emotivnim videom. U njemu su prošli kroz kompletnu historiju koja je na ovom objektu krenula od 1957. godine.

Projekat Espai Barca donijet će i dosta popratnih objekata. Pored stadiona će biti hoteli i upravna zgrada kluba, a novi dom dobit će i košarkaši Barcelone koji su igrali u Palau Blaugrani.

Velikan iz Katalonije dobit će jedan od najsavremenijih stadiona svijeta. Od 2026. godine kreće nova era i ovaj projekat bi im mogao donijeti stotine miliona eura na godišnjem nivou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrači Barce potrudili su se ove sezone oproštaj od Camp Noua bude potpun. Osvojili su naslov prvaka i proslavili su ga baš tu.

Generacije navijača ovog kluba pamtit će stadion Camp Nou. Mnogi su doživjeli nevjerovatna iskustva tu i definitivno će zauvijek ostati u srcima navijača Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi