Jedan u suzama, drugi s osmijehom: Barcelona se večeras oprostila od dvojice velikana
Emotivne scene na Camp Nou stadionu i oproštaj publike od dvojice sjajnih igrača

Jordi Alba i Sergio Busquets se oprostili od navijača

Jedan u suzama, drugi s osmijehom: Barcelona se večeras oprostila od dvojice velikana

Midhat Šljivak

Barcelona se večeras oprostila od dvojice velikana. Posljednje susrete u dresu katalonskog kluba odigrali su Sergio Busquets (34) i Jordi Alba (34) koji su ispraćeni ovacijama s Camp Noua.

Sergio Busquets i Jordi Alba napuštaju Barcelonu na kraju ove sezone i oni su se večeras oprostili od voljenog kluba na prepunom Camp Nou stadionu.

Gotovo 100.000 navijača ovacijama i aplauzima je pozdravilo dvije istinske legende kada su izlazili iz igre i za sve je ovo bio zaista emotivan trenutak.

Jordi Alba je prvi napustio igru. On je meč protiv Mallorce napustio u 81. minuti, a u mjesto njega je ušao Marcos Alonso.

Naravno, nije moglo bez suza. Zaplakao je iskusni lijevi bek prilikom izlaska iz igre i to je znak koliko mu je katalonski klub značio.

Oglasi

Četiri minute nakon Albe Camp Nou je ponovo bio na nogama. Iz igre je izašao i Sergio Busquets, čovjek koji je kompletan život proveo u Barceloni.

Od La Masije do prvog tima u kojem je osvojio apsolutno sve Busquetsa je napravilo ikonom kluba, ali došlo je vrijeme za rastanak i on kao i Alba napušta klub.

Za razliku od Albe Sergio je s osmijehom napustio teren i definitivno će i on pamtiti ovaj trenutak.

Treba istaći da je Jordi Alba za Barcelonu odigrao 459 utakmica uz 27 postignutih golova. U klubu je proveo 11 godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane Sergio Busquets ima 722 odigrane utakmice i 18 postignutih pogodaka u najdražem dresu.

Uskoro će biti poznato gdje će ovaj duo nastaviti karijeru. Spominju se razne destinacije, no na konačnu odluku sačekat ćemo kraj sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Ovako će i sudije ispraćati. Ipak su im više trofeja donijeli nego messi i gvardiola.
4 2
Sioux1921
Sad konacno mogu ici u ono sto najbolje rade a to je gluma
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi