Messi uoči svakog slobodnjaka ima mali ritual s loptom

Igra sjajno na Copa Americi

Messi uoči svakog slobodnjaka ima mali ritual s loptom

Admin Čaušević

Lionel Messi igra sjajno na Copa Americi, prvi je strijelac turnira sa četiri gola od kojih je dva postigao iz slobodnih udaraca. 

Kapiten Gauočosa je u četvrtfinalu protiv Ekvadora zabio iz slobodnog udarca u samom finišu utakmice nakon što je odlično šutirao za ivice kaznenog prostora.

Za Messija je to bio čak 58. pogodak koji je postigao iz slobodnog udarca što je najviše od trenutno svih aktivnih fudbalera na svijetu.

Tom prilikom kamere se uspjele zabilježiti i rituaul kojeg Messi obavi prije svakog udarca jer način na koji tretira loptu je zaista poseban.

Prvo je tražio idelnu poziciju za loptu, nekoliko puta je s loptom "ispegalao" teren, zatim je malo "utabao" poziciju za što bolji šut.

Oglasi

Istovremeno je zauzeo stav kao da se priprema za utrku, pažljivo je odmjerio da šta rade protivnički golman i ostali igrači.

Prije nego što je šutirao samo se blago nasmijao i zaista genijalno pogodio jer postići direktno iz slobodnog udarca sa same ivice kaznenog prostora nikad nije lako, osim ako se ne zovete Messi.

Argentina će u polufinalu 6. jula igrati protiv Kolumbije koja je poslije penal serije izbacila Urugvaj. Poslije 120 minuta nije bilo golova, da bi se u izvođenju kaznenih udaraca bolje snašli Los Caffeterosi koji su prošli sa 4:2.

Top Komentari

kurjak
Ne mogu da vjerujem,opet Messi, opet Čaušević, pa dokle više.
2 3
BogatiDijasporac
Nije fer, postigao je dva gola iz penala :P Buduci da su za Mesija slobodnjaci kao penali.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi