Glavnog u Španiji još boli nedolazak Mbappea: "Izabrao je prvenstvo koje nije takmičarsko"

Tebas o Mbappeu

Glavnog u Španiji još boli nedolazak Mbappea: "Izabrao je prvenstvo koje nije takmičarsko"

E. Ganibegović

Prošla su skoro četiri mjeseca otkako je Kylian Mbappe odlučio produžiti ugovor s PSG-om.

Jedan od ljudi koji je najviše kritikovao svjetskog prvaka zbog odluke da odbije Real Madrid je Javier Tebas.

Predsjednik La Lige, koji je nedavno priznao da navija za momčad sa Santiago Bernabeua, ponovno je govorio o udarcu koji je PSG zadao u maju i kritikovao Mbappea zbog njegovog izbora.

"Ako pogledamo šta ti klubovi (koji nisu u državnom vlasništvu, op. a) sada rade, vidimo da bacaju novac. Naravno, volio bih da se vrate (Messi i Ronaldo, op. a), ali nisu bili ovdje čak i prošlu sezonu. A Mbappe je odlučio ostati u prvenstvu koje nije takmičarsko", rekao je Tebas, prenosi Mirror.

Mbappe se tokom cijele prošle sezone povezivao s Real Madridom, činilo se sve kao gotova stvar, no na kraju je uz nevjerovatne uslove odlučio da produži ugovor s PSG-om i ostao je u glavnom gradu Francuske. 

U dosadašnjem dijelu sezone Mbappe je u svim takmičenjima na sedam utakmica postigao devet golova, a od toga dva u pobjedi nad Juventusom u Ligi prvaka (2:1) koja je prvobitni cilj PSG-a i ove sezone.

Tebasa što se tiče, on se u posljednje vrijeme često oglašava u javnosti, a nedavno je komentarisao i financijsku situaciju u Barceloni koja je ovog ljeta odradila nevjerovatan posao na transfer polju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Da bi potpisala Koundea, Barcelona je morala dati ličnu garanciju. Barca nije bila u opasnosti od bankrota, imaju puno imovine, ali moraju kontrolisati i smanjiti svoje plate.

Sljedeće godine Barcelona će morati smanjiti svoje plate. Više neće imati financijske poluge. Ili će pronaći više rješenja ili će smanjiti platni limit na 400 milijuna eura", rekao je Tebas.

Top Komentari

axel42
A koje je to prvenstvo takmičarsko?? Vaše, sigurno! La Liga? Real, Barca se godinama mijenjaju na vrhu i to je to! Kao svugdje! Saće neko reći pa bio je Athletico prvak, jeste ali bio je i u Francuskoj Lille ali to se desi jednom u 20 godina! Ista stvar i u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji! Sve se svodi na jednu, dvije ekipe ponekad neka treća iznenadi i to je to! Što omaložavate druge lige, kad je to sve tu negdje!
5 0
Klicko
Al embape im ga je zavuko muški.Sjecam se komentara ovdje kazu kad nam dođu embape haland itd a doso neki čumeni hahahah
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije