Svi slave, samo Messija nema: Leo doživio neugodno iskustvo nakon pobjede nad Australijom
Messi je bio spriječen da sa saigračima slavi prolaz u četvrtfinale.

Nije mogao da slavi s ostalima

Svi slave, samo Messija nema: Leo doživio neugodno iskustvo nakon pobjede nad Australijom

Eldar Ganibegović

Lionel Messi sinoć je bio spriječen da slavi pobjedu Argentine protiv Australije zajedno sa svojim saigračima. Danas je otkriven i razlog zašto Leo nije mogao da bude prisutan tu.

Reprezentacija Argentine sinoć je s 2:1 savladala Australiju i tako se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Argentince je u vodstvo doveo Lionel Messi u 35. minuti utakmice, da bi Alvarez povisio na 2:0 u 57.

Autogol Fernandeza u 77. minuti vratio je nadu Australcima koji su u nadoknadi imali sjajnu šansu da izjednače, no ostalo je 2:1 i Gaučosi su prošli dalje.

Nakon utakmice, jasno, svi su slavili plasman među osam najboljih na svijetu. Svi, osim Lionela Messija.

Poslije meča, Messija je sačekalo jedno neugodno iskustvo. Naime, morao je na antidoping i zbog toga je propustio slavlje u svlačionici.

Oglasi

"Morao sam da idem na antidoping. Poslije meča sam se zaključao ovdje, istuširao. Nisam vidio nijedan gol, nikakav snimak, ništa", rekao je Lionel Messi, a prenosi Corriere dello Sport.

Istovremeno, Lionel Messi je istakao da je važna cijela grupa fudbalera u reprezentaciji, a ne samo on.

"Cijela ekipa je važna, sjajno je što smo ujedinjeni. Sretan sam što smo uspjeli napraviti još jedan korak u takmičenju", rekao je Lionel Messi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentina je tako zakazala utakmicu protiv Nizozemske u osmini finala.

Utakmica Gaučosa i Oranja na rasporedu je 9. decembra od 20 sati na Lusail Iconic stadionu, a potencijalni rivali ove dvije selekcije u polufinalu su Japan, Hrvatska, Brazil i Južna Koreja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi