Lionel Messi suspendovan i novčano kažnjen
(Foto: EPA)

Zbog isključenja protiv Čilea

Lionel Messi suspendovan i novčano kažnjen

M. Šljivak

Zvijezda Barcelone Lionel Messi suspendovan je, te je novčano kažnjen zbog crvenog kartona i komentara koje je uputio prema sudiji Mariju Diazu koji ga je isključio u duelu Copa America protiv Čilea.

Argentinac je zajedno sa Garyjem Medelom isključen od strane Diaza, nakon čega je Messi poprilično izvrijeđao sudiju, organizatore Brazilce i poručio je kako je sve naštimano kako bi oni osvojili trofej.

"Ne trebamo biti dio ove korupcije, pokazali su manjak poštovanja prema nama. Nisu nam dopustili da budemo u finalu. Korupcija, sudije i sve to nisu nisu dopustili ljudima da uživaju u fudbalu", poručio je tada Messi.

O mogućim sankcijama bio je kratak i jasan: "Neka rade šta žele, istina se mora reći."

Kazna je stigla nakon 20 dana, a Conmebol je istakao kako je Argentinac prekrošio pravila ponašanja. Zato je kažnjen jednom utakmicom suspenzije, te novčanom kaznom od 1.500 dolara.

Messi je na kraju dobro i prošao i sigurno da neće imati previše muke da odradi ovu kaznu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi