U Real Madridu očito više ne misle da je Cristiano Ronaldo najbolji fudbaler svijeta

Za Carvajala je i Messi podjednako dobar

U Real Madridu očito više ne misle da je Cristiano Ronaldo najbolji fudbaler svijeta

E. Čaušević

U fudbalu će sigurno još dugo glavno pitanje biti da li je bolji Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, a naravno mi još uvijek imamo sreću da uživamo gledajući ih na terenu.

Messi i Ronaldo su obilježili fudbal u prethodnih desetak godina i gotovo da su osvojili se što su mogli. Međutim, sigurno da će ostati pitanje ko je bolji igrač od njih dvojice i da će se još dugo vremena voditi debate oko toga.

Na ovu temu govorio je i igrač Real Madrida, Dani Carvajal, koji ne iznenađenje mnogih nije baš stao na stranu svog bivšeg saigrača Ronalda.

Obično su igrali Reala kao "iz topa" odgovarali da nema dileme i da je Ronaldo sigurno bolji od Messija, ali nakon što je Portugalac napustio kraljevski klub to se očito promijenilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Carvajal je poručio da se oni ne mogu baš porediti jer je riječ o igračima sa drugačijim karakteristikama, ali da su svejedno oni i dalje najbolji igrači svijeta.

"Messija i Ronalda je teško porediti. Oni su najbolji igrači u historiji, ali se veoma razlikuju. Messi je igrač koji više predstavlja fudbal, ima bolju viziju na terenu za dodavanje i želi da mu je lopta uvijek u nogama. S druge strane Ronaldo se fokusira da je uvijek tu oko gola i da zabija golove. Veoma su različiti, ali nevjerovatno dobri fudbaleri", poručio je Carvajal.

Top Komentari

MirzaBarucic
Lik pojasnio. Međutim, iako je Ronaldo vazda oko gola, Messi više golova postigne + uz to ima još i najviše asistencija.
0 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi