Messi pred finale potvrdio vijest zbog koje su strahovali svi Argentinci!
Finalna utakmica biti će mu posljednja u karijeri na Svjetskim prvenstvima.

To bi bilo to

Messi pred finale potvrdio vijest zbog koje su strahovali svi Argentinci!

Eldar Ganibegović

Argentina se plasirala u finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Sada je i sam Lionel Messi potvrdio ono što se već dugo provlači kroz medije - to je to od njega.

Pobjedom nad Hrvatskom u polufinalu (3:0) Argentina se plasirala u finale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Ponovo je Lionel Messi bio igrač utakmice, a protiv Vatrenih je upisao gol i asistenciju.

U izjavi za argentinske medije nakon utakmice, konkretno Diario Deportivo Ole, potvrdio je da će mu finalna utakmica biti posljednja u karijeri na Svjetskim prvenstvima, ujedno i posljedjna šansa da osvoji titulu prvaka svijeta s Gaučosima.

"Vrlo sam sretan što sam u mogućnosti da to postignem, što sam završio svoj put prema Svjetskom prvenstvu igrajući svoju posljednju utakmicu u finalu", kazao je Messi, pa dodao:

"Sljedeće prvenstvo je za mnogo godina i mislit da tada neću moći igrati. Najbolje je ovako završiti."

Oglasi

Ovo je za Messija peto Svjetsko prvenstvo čime je nadmašio Maradonu i Mascherana koji imaju po četiri, a sinoć je golom protiv Hrvatske stigao do 11. gola na Mundijalima i tako prestigao sunarodnjaka Batistutu.

Za sve te rekorde je rekao da su mu okej, ali da je najvažnije da se ostvari grupni cilj, a to je titula prvaka svijeta.

Protivnik Argentini u finalu biti će pobjednik večerašnje utakmice Francuske i Maroka koja se igra od 20 sati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Messi je 2014. također igrao finale Svjetskog prvenstva s Argentinom u Brazilu, no poraženi su od Njemačke s 1:0 nakon produžetaka.

Te godine je Messi postigao prvi gol na Svjetskim prvenstvima i to protiv Bosne i Hercegovine u 1. kolu kada je naš tim debitovao na Mundijalima na Maracani porazom od 2:1 protiv Gaučosa. 

Top Komentari

user1652028573
Čovjek na jednoj nozi razvalio najboljeg braniča na svijetu.Cjelu utakmicu je masirao zadnju ložu da može dalje igrati.
4 1
Ecosport
D10S jedan jedini
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi