Javio se "insajder" koji je prvi nagovjestio Messijev transfer: "Nisu tačne glasine koje kruže..."

Argentinac je pred potpisom

Javio se "insajder" koji je prvi nagovjestio Messijev transfer: "Nisu tačne glasine koje kruže..."

Admin Čaušević

Lionel Messi je prva priča u svijetu fudbala proteklih dana. Argentinac je zasijenio sve druge događaje nakon što je saopšteno da napušta Barcelonu.

Messi se od ponosa Katalonije oprostio u nedjelju, nakon čega se uveliko počelo pisati o njegovom transferu u PSG i završenom poslu s pariškim klubom.

Mnogi navijači PSG-a su ponedjeljak proveli čekajući kapitena Gaučosa da se pojavi na aerodromu u francuskoj prijestolnici, ali to se nije desilo.

Khalifah bin Hamad Al Thani, polubrat gazde PSG-a Nassera Al Khalifija, je još jednom uvjerio navijače popularnih Svetaca da Messi sigurno stiže na Park prinčeva.

Al Thani je prije nekoliko dana kazao da je s Messijem postignut dogovor i da će uskoro doći do realizacije transfera, a sinoć je bio nešto duži.

Oglasi

"Nisu tačne glasine koje kruže da su počeli pregovori između Messija i nekih klubova. Dogovorene su stvari s PSG-om 100 %", napisao je on.

[twitter]https://twitter.com/khm_althani/status/1424798877371281416[/twitter]

"Očekivani dolazak Messija u Pariz je u naredna 72 sata", naglasio je Al Thani.

Dakle, ako je bilo kakvih sumnji više ih nema. Messi će u narednoj sezoni nastupati za PSG. Za taj period inkasirat će 40-ak miliona eura.

Messi bira između dva broja u PSG-u

Argentinska zvijezda napušta Barcelonu nakon dvije decenije, a novo životno poglavlje počet će u Parizu.

Oglasi

Transfer bi trebao postati zvaničan veoma brzo, a još uvijek se ne zna koji će broj na dresu Leo nositi u dresu francuskog viceprvaka.

Neymar mu je navodno ponudio dres sa brojem 10. To je Leo odbio, a zatim se pojavila informacija kako bimogao uzeti broj 19, kojeg je jedno vrijeme nosio u Barceloni i reprezentaciji Argentine. Taj broj u PSG-u trenutno nosi Pablo Sarabia.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, sada se pojavila mogućnost da Leo u PSG-u ipak uzme dres sa brojem 30. Upravo je sa ovim brojem debitovao u dresu Barcelone u zvaničnim utakmicama kao 17-godišnjak i neće biti iznenađenje ako ga budemo gledali sa ovim brojem na leđima.

Trenutno dres sa brojem 30 u pariškom klubu nosi jedan od rezervnih golmana Alexandre Letellier.

Top Komentari

brutal_bandal
Nemogu oka sklopit od Mesija i vaših objava
4 0
Mele
Messi odletio na Ibizzu, avion ostisao za Argentinu..Barselona mu ponudila zadnju ponudu sinoc. Jose sad hoze Lacazette iz Arsenala, da bi oni kupili Abrahama... Psg stopirao sve oko Pogbe, zbog Messija. slabe su vam informacije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi