Messi najavio tužbe: Pet osoba znalo je za ugovor, neko od njih će morati da odgovara

Nakon što je kopija istog objavljena u El Mundo Deportivu

Messi najavio tužbe: Pet osoba znalo je za ugovor, neko od njih će morati da odgovara

Edmir Škorić

Lionel Messi u Barceloni zarađuje više nego što se mislilo, barem prema informacijama s kojima raspolaže španski dnevnik El Mundo.

Ovaj list je u nedjelju u svom izdanju donio šokantnu vijest i kopiju ugovora Messija u Barceloni kojeg je potpisao 2017. godine i prema kojem je za četiri godine dobio preko 555 miliona eura. To otprilike godišnje znači da Argentinca Barcelona plaća 138 miliona eura.

Nakon što su objavljeni ovi detalji, uslijedila je hitna reakcija Barcelone, koja je u saopštenju objavljenom na klupskoj web stranici negirala bilo kakvu povezanost sa objavom ugovora.

U međuvremenu Messi sprema tužbu za onoga ko je Mundu dostavio kopiju ugovora i njegov advokatski tim već radi na tome.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pravne mjere spremaju se protiv petorice ljudi za koje se smatra da su znali za ugovor, a to su Josep Bartomeu, Oscar Grau, Carles Tusquets i još dvojica neimenovanih članova kluba iz 2017. godine.

Ovaj ugovor mogao bi izazvati dodatni njegov ostatka ekipe Barcelone i navijača, a ujedno bi mogao dodatno pogurati Messija ka izlaznim vratima Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Znači bukvalno ih čovjek opro, pa samo zbog njeg će bankrotirati. Tip je bez ikakve dileme jedan od najboljih ali brate što je puno, puno je. Pa nemože se to toliko zaraditi, kakva prodaja dresova, kakvi bakrači, nemožeš nikad zaraditi toliko koliko njemu daješ platu. A samo jedan igrač u pitanju, šta je sa ostalih??
8 4
ADNAN_BRANKO
Ma ko ce ga u ovim godinama za ove pare, pa nije ni on vise od prije 10 godina. Mozda MLS ili Azija, ne vjerujem da ko u Evropi planira dati velike pare za 34 godisnjaka.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi