Xaviju pukao film pred novinarima: "Ma vi ste eksperti, kritikujete cijelu sezonu, a sada..."
Xaviju smeta što ga se pita za Messija u momentu dok je Barcelona u igri za dva trofeja.

Trener Barcelone na pressici

Xaviju pukao film pred novinarima: "Ma vi ste eksperti, kritikujete cijelu sezonu, a sada..."

E. Ganibegović

Trener Barcelone, Xavi Hernandez, bio je izuzetno ljut na novinare zbog određenih pitanja na posljednjoj press konferenciji koja je održana.

Uoči utakmice Barcelone i Elchea, Xavi Hernandez nije bio zadovoljan određenim pitanjima novinara koja se ne tiču konkretno te utakmice, niti aktuelne sezone.

Barcelona je u igri da nakon španskog Superkupa osvoji i Primeru i Copa del Rey, a trener Blaugrane dobija pitanja o potencijalnim pojačanjima za ljeto što mu se nije dopalo. 

Lionel Messi još nije potpisao produžetak ugovora sa PSG-om, pa se u posljednje vrijeme sve više priča o povratku Argentinca u Barcelonu iz koje je otišao 2021. godine.

Nedavno je potpredsjednik Katalonaca Rafa Yuste priznao da je sa Messijevim predstavnicima razgovarao o mogućem povratku na Camp Nou.

Xavi je objasnio da bi volio da se argentinska zvijezda vrati na Camp Nou, ali i zamjerio što ga se ne pita o stvarima koje se tiču aktuelne sezone. 

Oglasi

"Nije do mene, nego do onoga što Leo želi da radi. Osvojio je sve u fudbalu. Ako želi da se vrati ovamo, razgovarat ćemo. Nismo puno pričali, imamo prijateljski odnos. Ako želi da se vrati, mi ćemo ga saslušati. Bit će mi drago da se vrati u Barcelonu. 

Nisam razgovarao s Laportom o tome šta će se desiti sljedeće godine. Fokusirani smo na osvajanje trofeja. Na korak smo od osvajanja titule, a vi pričate o transferima. Ma vi ste eksperti za promjenu teme.

Hajde da razgovaramo o tome šta je važno. Bitno je da sutra možemo da se udaljimo 15 bodova od Real Madrida i da se plasiramo u finale Kupa u srijedu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ne razumijem kako se o tome ne priča, a pričaju o transferima za iduću godinu. Ponekad te ne razumijem. Cijele godine nas kritikujete što ne osvajamo titule. Sada smo na korak od osvajanja titule, a vi pričate o narednoj sezoni", rekao je Xavi.

Podsjetimo, pravu bombu objavila je danas argentinska novinarka Veronica Brunati. Ona tvrdi da je Lionel Messi dogovorio uslove oko povratka u Barcelonu i najbolji fudbaler svijeta bi od ljeta ponovo trebao obući dres katalonskog velikana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi