Teški dani su iza Messija, dobio lijepu vijest od trenera, ali zna šta se sprema na tribinama

Vraća se u tim

Teški dani su iza Messija, dobio lijepu vijest od trenera, ali zna šta se sprema na tribinama

E. Čaušević

Lionel Messi propustio je prethodnu utakmicu PSG-a protiv Troyesa zbog suspenzije nakon što je propustio trening svog tima i bez dozvole kluba otišao za Saudijsku Arabiju. No, čini se da je taj period iz Messija, a to je potvrdio da nas i Christophe Galtier.

Messi se početkom prošle sedmice našao na žestokom udaru francuske javnosti i navijača PSG-a jer je bez dozvole kluba otputovao u Saudijsku Arabiju kako bi ispunio sponzorske obaveze koje je imao.

Propustio je i trening Parižana, a na kraju čelnici kluba odlučili su da reaguju i suspenduju Argentinca.

Messi je propustio meč protiv Troyesa, a prije nekoliko dana objavio je i izvinjenje u kojem je poručio da je mislio da nema treninga tog dana kada je otputovao u S. Arabiju, te je objasnio šta se zapravo desilo.

Prethodnih dana Messi je trenirao s ostatkom ekipe, a nakon turbulentnog perioda čini se da se situacija lagano smiruje.

Trener Christophe Galtier objavio je da će Messi biti u sastavu sutra protiv Ajaccija i da će igrati od prve minute. U klubu strahuju kako će navijači reagovati i da li će ponovo izviždati Messija.

Oglasi

"Leo Messi će početi sutrašnju utakmicu. Trenirao je na dobrom nivou i njegovo ponašanje bilo je savršeno", rekao je Galtier.

Trener Parižana potvrdio je da je Messijeva suspenzija ukinuta još u ponedjeljak i to dva dana nakon što se javno izvinio svima u klubu zbog svog poteza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

No, francuski mediji navode da navijači PSG-a neće Messija dočekati sutra baš raširenih ruku i da će po svemu sudeći i sutra biti žestoko izviždan.

Međutim, Messiju je sigurno najbitnije da će igrati, ali nije tajna da jedva čeka kraj sezone kako bi spakovao kofere i napustio Pariz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi