Ništa od Engleske, Neymar bukirao let za Italiju: Na pomolu iznenađujući transfer Brazilca!

On im je glavna želja ovog ljeta

Ništa od Engleske, Neymar bukirao let za Italiju: Na pomolu iznenađujući transfer Brazilca!

E. Čaušević

Nakon uloženog nevjerovatnog bogatstva i nekoliko godina čekanja čini se da se u PSG-u gube konci jer Liga prvaka još uvijek nije osvojena. Navijači su našli "odgovorne" za neuspjeh, a na meti su se najviše našli Neymar i Lionel Messi. Argentinac sigurno odlazi iz Pariza, a čini se da je kofere spakovao i Brazilac koji se nalazi pred iznenađujućim transferom.

PSG je u prethodnih desetak godina potrošio nevjerovatnu sumu novca na dovođenja pojačanja, a sve u cilju da ovaj klub konačno postane prvak Evrope. Sezone su prolazile, a trofeja Lige prvaka još uvijek nema na Parku prinčeva kao ni strpljenja navijača.

Oni su ovaj put odlučili da uzmu stvari u svoje ruke i cilj im je da se klub riješi igrača koji ne daju maksimum na terenu i ne zaslužuju nositi dres PSG-a. Na najvećem udaru kritika našli su se Messi i Neymar, a sada je jasno da je njihovo vrijeme u Parizu završeno.

Messi na kraju sezone sigurno odlazi nakon isteka ugovora, a kako stvari stoje to će uraditi i Neymar bez obzira što s Parižanima ima ugovor do ljeta 2025. godine. Nakon što su se navijači okupili ispred njegove kuće, vrijeđali ga i tražili da ide mediji u Francuskoj pišu da je on "prelomio" i odlučio da spakuje kofere.

Neymar je u PSG stigao na ljeto 2017. godine kada je klub za njega platio nestvarnih 222 miliona eura Barceloni, no dolazak na Park prinčeva za njega nije bio baš najbolji potez koji je napravio u karijeri.

Čini se da je i sam shvatio da u ovom klubu više nema šta da traži, a L'Equipe navodi da će Neymar sigurno na ljeto biti na transfer listi i da Brazilcu neće biti problem pronaći novi klub, no pitanje je da li će napraviti pravi izbor.

Oglasi

Neymar ima nekoliko ponuda iz Engleske, ali nije tajna da bi volio da se vrati u Barcelonu što je nemoguća misija. Međutim, iznenađujuće vijesti pojavile su se jutros koje govore da bi Neymar na kraju mogao završiti u italijanskoj Seriji A.

Naime, Calciomercato objavio je da je za Neymara veliki interes pokazao Juventus koji je odlučan da na ljeto dovede Brazilca jer su svjesni da bi za Staru damu to bio pun pogodak što se tiče marketinga, interesa navijača, ali i samog pojačanja na terenu.

Nakon odlaska Cristiana Ronalda u Juventusu žele ponovo da imaju igrača svjetske klase, a Neymar im je glavna želja i Calciomercato navodi da će Juve sigurno pokušati dovesti Brazilca u Torino.

Stara dama spremna je da plati oko 60 miliona eura za Neymara i nadaju se da bi PSG mogao pristati jer čini se i klubu iz Pariza u interesu je odlazak Brazilca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored toga za Neymara je spreman trogodišnji ugovor, ali detalji oko plate nisu poznati. Čini se da je odlazak u Juventus trenutno najizglednija opcija, ali jasno je da to neće biti lagan posao jer će se na ljeto sigurno javiti i neki drugi klubovi.

Iako je Neymar poručivao da želi ostati u PSG-u do kraja ugovora i da neće podleći pritiscima navijača sada je očito da više nema snage slušati svakodnevne kritike. Juve mu ne može dati ni približnu platu kao PSG, ali sigurno je da u Torinu ne bi imao tako loš tretman od navijača kao što je to slučaj u Parizu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi